Podsticaj preduzećima koja zapošljavaju osobe sa invaliditetom

Bez autora
Apr 12 2016

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije posetio je danas preduzeće za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom, "Čikoš štampa“ u Subotici.On je nakon obilaska proizvodnih pogona i razgovora sa rukovodstvom preduzeća izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i podsetio na to da je Vlada Srbije u 2015. godini za podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom izdvojila 500 miliona dinara, a u ovoj godini još 50 miliona dinara više.

Podsticaj preduzećima koja zapošljavaju osobe sa invaliditetomDržavni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Nenad Ivanišević posetio je danas preduzeće za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom,"Čikoš štampa“ u Subotici.

Ivanišević je nakon obilaska proizvodnih pogona i razgovora sa rukovodstvom preduzeća izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i podsetio na to da je Vlada Srbije u 2015. godini za podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom izdvojila 500 miliona dinara, a u ovoj godini još 50 miliona dinara više.

On je naveo da je Ministarstvo po osnovu subvencije zarada za OSI i stručna lica, za refundaciju troškova i nabavku repromaterijala preduzeću "Čikoš štampi“ u prošloj godini isplatilo 18,5 miliona dinara.

Ivanišević je ponovio da je prioritet Ministarstva pre svega zapošljavanje osoba sa invaliditetom i posebnim potrebama.

Direktor "Čikoš štampe“ Igor Čikoš izrazio je zahvalnost Ministarstvu na izuzetnoj saradnji, razumevanju i finansijskoj pomoći, uz nadu da će se ta saradnja nastaviti i u narednom periodu.

"Čikoš štampa“ posluje od 1991. godine, a preduzeće ima 52 zaposlena, od kojih su 34 osobe sa invaliditetom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik