Podržati preduzetničke inicijative mladih

Bez autora
Apr 18 2016

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije sastao se sa srpskim timom inženjera koji se plasirao u polufinale svetskog takmičenja preduzetnika u Stenfordu, čiji je pokrovitelj ove godine predsednik SAD Barak Obama.Ministar je tom prilikom ukazao na značaj podrške preduzetničkim inicijativama mladih, jer su oni, kako je podvukao, resurs inovacija i budućnost Srbije. Zbog toga još jednom pozivam sve građane naše zemlje, ali i iz regiona i sveta, da podrže srpske inženjere tako što će glasati svakoga dana, jer su oni nešto najbolje što Srbija ima.

Podržati preduzetničke inicijative mladihMinistar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić sastao se danas sa srpskim timom inženjera koji se plasirao u polufinale svetskog takmičenja preduzetnika u Stenfordu, čiji je pokrovitelj ove godine predsednik SAD Barak Obama.

Udovičić je tom prilikom ukazao na značaj podrške preduzetničkim inicijativama mladih, jer su oni, kako je podvukao, resurs inovacija i budućnost Srbije.

Zbog toga još jednom pozivam sve građane naše zemlje, ali i iz regiona i sveta, da podrže srpske inženjere tako što će glasati svakoga dana, jer su oni nešto najbolje što Srbija ima, zaključio je ministar.

Članovi tima „Idvorski elektrik traktor“ osmislili su električni traktor koji, za razliku od konvencionalnog, ne zagađuje zemlju i vazduh, pouzdaniji je i povoljniji za eksploataciju i održavanje.

Nikola Popov, Dalibor Marković i Ivan Jovanov imaju šansu da se putem globalnog onlajn glasanja plasiraju u finale takmičenja.

Članovi pomenutog tima jedini su tim iz Srbije koji učestvuje na takmičenju ove godine, a za projekat električnog traktora može se glasati svakoga dana na linku http://www.gistnetwork.org/content/tech-i-semi-finalists-voting

Ove godine konkurisalo je 1.075 timova iz 104 zemlje sa ekonomijama u razvoju, a samo su se 102 prijave kvalifikovale za polufinalnu fazu onlajn globalnog glasanja.

Udovičić je pre nekoliko dana putem društvene mreže Tviter pozvao sve građane da glasaju za ovaj projekat, navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik