Zahtjev za konverziju kredita u švajcarcima dostavilo 60 odsto klijenata

Bez autora
Apr 19 2016

Hipo banka Banjaluka i Hipo Alpe Adrija banka započele su proces konverzije kredita sa valutnom klauzulom u švajcarskim francima, a pozivu za podnošenje zvaničnog zahtjeva za korišćenje novog rješenja odazvalo se 60 odsto klijenata.Na području Srpske zahtjev je podnijelo 1.950 klijenata ove banke ili 75 odsto ukupnog broja klijenata, dok se u FBiH pozivu banke odazvalo 1.120 klijenata, što je 45 odsto. Iz Hipo banke Banjaluka kažu da će klijenti i dalje imati mogućnost da podnesu zahtjev s tim da su banke od juče počele pripremu dokumentacije za potpisivanje ugovora sa klijentima koji su već podnijeli zahtjev.

Zahtjev za konverziju kredita u švajcarcima dostavilo 60 odsto klijenataHipo banka Banjaluka i Hipo Alpe Adrija banka započele su proces konverzije kredita sa valutnom klauzulom u švajcarskim francima, a pozivu za podnošenje zvaničnog zahtjeva za korišćenje novog rješenja odazvalo se 60 odsto klijenata.

Na području Srpske zahtjev je podnijelo 1.950 klijenata ove banke ili 75 odsto ukupnog broja klijenata, dok se u FBiH pozivu banke odazvalo 1.120 klijenata, što je 45 odsto.

Iz Hipo banke Banjaluka kažu da će klijenti i dalje imati mogućnost da podnesu zahtjev s tim da su banke od juče počele pripremu dokumentacije za potpisivanje ugovora sa klijentima koji su već podnijeli zahtjev.

- Veliko interesovanje klijenata je snažna potvrda da je ponuđeno rješenje kvalitetno i klijentima prihvatljivo - kažu iz Hipo banke Banjaluka i napominju da pravo na smanjenje duga imaju i klijenti banaka sa kredima koji su dospjeli, otkazani ili su u sudskom postupku po osnovu prinudne naplate potraživanja koje su pokrenule banke.

Proces konverzije će trajati do 1. jula i očekuje se da će većina klijenata do tada iskoristiti ovo rješenje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik