Počeo izvoz rude boksita u Kinu

Bez autora
Apr 21 2016

Vlasnik Uniprom metala i Uniproma Veselin Pejović počeo je izvoz nikšićkog boksita u Kinu preko Luke Bar. Prvi brod sa 71.000 tona rude krenuo je za Kinu prije deset dana. Naše procjene govore da bi naredna isporuka trebala biti za otprilike 45 dana, rečeno je iz ove nikšićke kompanije, koja je vlasnik Rudnika boksita i ima koncesiju na rudu. Godišnji izvoz trebao je da bude vrijedan oko 27 miliona dolara, kada budu kompletno aktivni jama i tri površinska kopa Rudnika boksita, koji je počeo da radi 17. januara ove godine. Prvo smo počeli sa kopom Zagrad, a prije 10 dana i sa kopom Đurakov do. U toku je izrada tehničke dokumentacije i odabir najsavremenije opreme za jamsku eksploataciju na jami Biočki stan. Nažalost, naišli smo na izuzetno loše stanje u jami koja je u potpunosti uništena i sve je otuđeno iz nje.

Počeo izvoz rude boksita u KinuVlasnik Uniprom metala i Uniproma Veselin Pejović počeo je izvoz nikšićkog boksita u Kinu preko Luke Bar.

"Prvi brod sa 71.000 tona rude krenuo je za Kinu prije deset dana. Naše procjene govore da bi naredna isporuka trebala biti za otprilike 45 dana", rečeno je Pobjedi iz ove nikšićke kompanije, koja je vlasnik Rudnika boksita i ima koncesiju na rudu.

Godišnji izvoz trebao je da bude vrijedan oko 27 miliona dolara, kada budu kompletno aktivni jama i tri površinska kopa Rudnika boksita, koji je počeo da radi 17. januara ove godine.

"Prvo smo počeli sa kopom Zagrad, a prije 10 dana i sa kopom Đurakov do. U toku je izrada tehničke dokumentacije i odabir najsavremenije opreme za jamsku eksploataciju na jami Biočki stan.

Nažalost, naišli smo na izuzetno loše stanje u jami koja je u potpunosti uništena i sve je otuđeno iz nje", kazali su iz Uniprom-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik