Od 500.000 do 5.000.000. dinara za razvoj MSP sektora

Bez autora
Apr 25 2016

Razvojna agencija Srbije u skladu sa Programom rada RAS za 2016. godinu, sprovodi program podrške poslovnoj institucionalnoj infrastrukturi.Pravo na podnošenje prijava projekata imaju: klasteri, poslovni inkubatori, naučno tehnološki parkovi, akreditovane regionalne razvojne agencije, udruženja, zadruge, privredne komore, kao i naučno istraživačke organizacije, instituti i fakulteti, koji mogu učestvovati samo kao partner u okviru konzorcijuma, odnonso ne mogu nastupiti samostalno, niti kao vodeći partner. Svaki potencijalni korisnik može da kandiduje više projekata, samostalno ili kao partner u okviru konzorcijuma.

Od 500.000 do 5.000.000. dinara za razvoj MSP sektoraRazvojna agencija Srbije (RAS) u skladu sa Programom rada RAS za 2016. godinu, sprovodi program podrške poslovnoj institucionalnoj infrastrukturi.

Pravo na podnošenje prijava projekata imaju: klasteri, poslovni inkubatori, naučno tehnološki parkovi, akreditovane regionalne razvojne agencije, udruženja, zadruge, privredne komore, kao i naučno istraživačke organizacije, instituti i fakulteti, koji mogu učestvovati samo kao partner u okviru konzorcijuma, odnonso ne mogu nastupiti samostalno, niti kao vodeći partner.

Iz RAS-a dodaju da svaki potencijalni korisnik može da kandiduje više projekata, samostalno ili kao partner u okviru konzorcijuma.

Razvojna agencija Srbije kroz ovaj program podržava najbolje projekte koji za cilj imaju razvoj privrednih subjekata zasnovan na znanju, inovativnosti, konkurentnosti, poslovnom udruživanju, a koji treba da stvore snažan, konkurentan i izvozno orijentisan sektor MMSP i da značajno doprinesu poboljšanju životnog standarda u Republici Srbiji.

Ukupan budžet Programa iznosi 130.000.000 dinara. Raspoloživa sredstva se odobravaju po projektu kao sufinansiranje u visini do 50% opravdanih troškova projekta, bez PDV. Projekti se odobravaju u rasponu od 500.000 do 5.000.000 dinara. Projekti će se odobravati sukcesivno do utroška sredstava.

Javni poziv važi od dana objavljivanja na sajtu RAS, odnosno od 25.04.2016. godine i otvoren je najkasnije do 31.10.2016. godine, odnosno do utroška raspoloživih sredstava.

Krajnji rok za završetak aktivnosti i realizaciju plaćanja u vezi sa obavljenim aktivnostima od strane korisnika sredstava je 1. maj 2017. godine. 

Sve dodatne informacije i prateći obrasci dostupni su na sajtu www.ras.rs i na sajtu Godine Preduzetništva 2016 .

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik