Rast industrijske proizvodnje

Bez autora
Apr 28 2016

Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u martu je porasla 33,8 odsto u odnosu na februar, pokazali su podaci Monstata. Iz Monstata je saopšteno da industrijska proizvodnja u martu pala 2,9 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine. Industrijska proizvodnja pala je 13,7 odsto u odnosu na prosječnu proizvodnju iz prošle godine, navodi se u saopštenju. Sektorski posmatrano, u periodu od januara do marta u odnosu na uporedni period rast proizvodnje zabilježila je prerađivačka industrija, 5,2 odsto.

Rast industrijske proizvodnjeIndustrijska proizvodnja u Crnoj Gori u martu je porasla 33,8 odsto u odnosu na februar, pokazali su podaci Monstata. Iz Monstata je saopšteno da industrijska proizvodnja u martu pala 2,9 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

“Industrijska proizvodnja pala je 13,7 odsto u odnosu na prosječnu proizvodnju iz prošle godine”, navodi se u saopštenju.

Sektorski posmatrano, u periodu od januara do marta u odnosu na uporedni period rast proizvodnje zabilježila je prerađivačka industrija, 5,2 odsto.

“Pad proizvodnje zabilježili su sektori vađenje ruda i kamena 43,9 odsto i snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 18,9 odsto”, kazali su statističari.

Indeks prometa u industriji u Crnoj Gori je u martu porastao 13,1 odsto u odnosu na februar, dok je u odnosu na prosječni prošlogodišnji promet pao 25,8 odsto.

“Indeks prometa u industriji u martu je u odnosu na isti period prošle godine pao 40,3 odsto, a u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec 38,2 odsto”, rekli su iz Monstata.

Sektorski posmatrano, u periodu od januara do marta u odnosu na uporedni period sektor vađenje ruda i kamena je zabilježio pad prometa 75,3 odsto, a prerađivačke industrije 26,7 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik