Sajam turizma i eko proizvoda u Jajcu 24. i 25. maja

Bez autora
May 04 2016

Sajam turizma i eko proizvoda - Jajce 2016 održat će se 24. i 25. maja 2016. godine u centru grada Jajca, između Travničke i Banjalučke kapije. Otvaranje je planirano 24.05.2016. godine u 11 sati, a generalni pokrovitelj sajma je Edin Hozan, načelnik općine Jajce.Organizatori navode da postoji značajan interes za sajam te da očekuju veliki broj izlagača eko proizvoda, suvenira i ostalih ručnih radinosti, turističkih agencija i hotelijera. Prva dva sajma su bila jako uspješna pa se nadaju da će i ovaj, treći po redu biti još uspješniji, navode iz Agencije.

Sajam turizma i eko proizvoda u Jajcu 24. i 25. majaSajam turizma i eko proizvoda-Jajce 2016 /3. STEP/ održat će se 24. i 25. maja 2016. godine u centru grada Jajca, između Travničke i Banjalučke kapije.

Otvaranje je planirano 24.05.2016. godine u 11 sati, a generalni pokrovitelj sajma je Edin Hozan, načelnik općine Jajce.

Organizatori navode da postoji značajan interes za sajam te da očekuju veliki broj izlagača eko proizvoda, suvenira i ostalih ručnih radinosti, turističkih agencija i hotelijera. Prva dva sajma su bila jako uspješna pa se nadaju da će i ovaj, treći po redu biti još uspješniji, navode iz Agencije.

U cilju obogaćivanja svoje ponude nastavljaju sa obnovom starih mlinica koje su nacionalni spomenik.

Prošle godine uspjeli su obnoviti četiri, a upravo danas su počeli radovi na osposobljavanju dva mlinice za mljevenje žita koje bi trebale biti uskoro završene.

Organizator je JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala Jajca, a partner sajma je grad Zenica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik