Sajam preduzetništva u Užicu 20. maja

Bez autora
May 17 2016

U okviru projekta „Šansa za novi početak“, u Užicu će 20. maja 2016. godine biti organizovan VII Sajam preduzetništva, na kome će posetioci i učesnici imati priliku da dobiju važne informacije o oko 200 preduzetničkih inicijativa, razvijanih na osnovu specifičnosti različitih regiona.Projekat „Šansa za novi početak“ su pokrenuli Srpska asocijacija menadžera i agencija DNA Communications, uz finansijsku pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj, a program je dobio podršku Privredne komore Srbije, Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i brojnih lokalnih partnera.

Sajam preduzetništva u Užicu 20. majaU okviru projekta „Šansa za novi početak“, u Užicu će 20. maja 2016. godine biti organizovan VII Sajam preduzetništva, na kome će posetioci i učesnici imati priliku da dobiju važne informacije o oko 200 preduzetničkih inicijativa, razvijanih na osnovu specifičnosti različitih regiona.

Projekat „Šansa za novi početak“ su pokrenuli Srpska asocijacija menadžera (SAM) i agencija DNA Communications, uz finansijsku pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a program je dobio podršku Privredne komore Srbije, Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i brojnih lokalnih partnera, među kojima su Regionalna privredna komora Užice, NSZ Užice, Regionalna razvojna agencija Zlatibor Užice, Gradska uprava Grada Užica, organizacija „Eneka“ i mnoge druge. Program se sprovodi i u saradnji sa Vladinim programom „Godina preduzetništva“.

Posetioci će dobiti i edukativni materijal „Priručnik za pokretanje biznisa“, a od izlagača i informacije o tome šta je potrebno za započinjanje novog biznisa, kako se smanjuje rizik, ostvaruje pristup finansijama, kako se analizira tržište i koliko je novca potrebno da se pokrene biznis.

Užička filijala Nacionalne službe za zapošljavanje održaće prezentaciju na temu „NSZ - Podsticaj preduzetništvu“, u okviru koje će pružiti sve neophodne informacije o subvenciji za samozapošljavanje i edukativnim seminarima kojima NSZ već duži niz godina podstiče nezaposlene da se opredele za preduzetništvo.

„Šansa za novi početak“ ima za cilj da ohrabri ljude da se bave preduzetništvom i podstakne radnike koji će ostati bez posla u procesu restrukturiranja, kao i sve druge građane, da pokrenu sopstveni biznis.

Sajam preduzetništva u Užicu održava se 20. maja, u holu Narodnog pozorišta, od 12 do 16 sati.

Do sada su u okviru ovog projekta održani sajmovi preduzetništva u Nišu, Kruševcu i Subotici, Kragujevcu, Somboru i Leskovcu, a nakon Užica, sajam će biti održan i u Beogradu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik