Vjetroelektrana na Možuri za godinu i po

Bez autora
May 18 2016

Prva investicija u Crnoj Gori sa Malte vrijedna je 80 miliona eura. Za godinu i po biće izgrađena vjetroelektrana na Možuri, to je rezultat intenzivnih razgovora premijera Mila Đukanovića i Džozefa Muskata i veoma dobre saradnje dvije države. Premijer je kazao da je prva tranša vrijedna 15 miliona eura već opredijeljena, i da će sve biti završeno za oko godinu i po. I administrativni detalji za projekat na Možuri, gotovo su završeni, kazao je premijer Malte nakon sastanka sa crnogorskim kolegom. Istakao je da Malta Crnu Goru podržava na putu u EU, i da će podijeliti dragocjena iskustva iz integracija, i poslije integrcija, a to je posebno važno u ovom trenutku, jer Malta je predsjedavajuća Uniji od juna.

Vjetroelektrana na Možuri za godinu i poPrva investicija u Crnoj Gori sa Malte vrijedna je 80 miliona eura. Za godinu i po biće izgrađena vjetroelektrana na Možuri, to je rezultat intenzivnih razgovora premijera Mila Đukanovića i Džozefa Muskata i veoma dobre saradnje dvije države.

Đukanović je kazao da je prva tranša vrijedna 15 miliona eura već opredijeljena, i da će sve biti završeno za oko godinu i po.

I administrativni detalji za projekat na Možuri, gotovo su završeni, kazao je premijer Malte Džozef Muskat nakon sastanka sa Đukanovićem.

Istakao je da Malta Crnu Goru podržava na putu u EU, i da će podijeliti dragocjena iskustva iz integracija, i poslije integrcija, a to je posebno važno u ovom trenutku, jer Malta je predsjedavajuća Uniji od juna.

"Crna Gora na pravi način i pravom dinamikom ispunjava neophodne uslove da bude član Evropske unije i Malta aktivno podržava crnogorske aspiracije za članstvo. Naše predsjedavanje Uniji i naše angažovanje pomoći će Crnoj Gori da se približi članstvu. Pomoći ćemo vam i dijeleći naša iskustva u proteklih 12 godina, jer i kada postanete član stižu brojne obaveze posebno izazovne za male administracije", poručio je Muskat.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik