Poslovni susreti Agro B2B

Bez autora
May 18 2016

U organizaciji Privredne komore Srbije, Poslovnog inkubatora iz Novog Sada i Novosadskog sajma u okviru Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu organizovani su 16. maja 2016. poslovni susreti Agro B2B na kojima su predstavnici 16 zemalja učestvovali na više od 50 sastanaka kompanija u poljoprivrednom sektoru.U plenarnom delu održan je seminar "Programi i usluge za mala i srednja preduzeća", na kome su se predstavnici malih i srednjih preduzeća upoznali sa programima Evropske unije, dostupnim našim kompanijama, kao i nacionalnim izvorima finansiranja i uslugama Evropske mreže preduzetništva.

Poslovni susreti Agro B2BU organizaciji Privredne komore Srbije, Poslovnog inkubatora iz Novog Sada i Novosadskog sajma u okviru Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu organizovani su 16. maja 2016. poslovni susreti Agro B2B na kojima su predstavnici 16 zemalja učestvovali na više od 50 sastanaka kompanija u poljoprivrednom sektoru.

U plenarnom delu održan je seminar "Programi i usluge za mala i srednja preduzeća", na kome su se predstavnici malih i srednjih preduzeća upoznali sa programima Evropske unije, dostupnim našim kompanijama, kao i nacionalnim izvorima finansiranja i uslugama Evropske mreže preduzetništva.

U uvodnom obraćanju direktor Italijanske agencije za spoljnu trgovinu, Đovani Mafoda ukazao je na značaj podrške koju italijanska vlada pruža MSP sektoru u Srbiji i lokalnom razvoju kroz javna komunalna preduzeća.

Ekonomski savetnik Ambasade Italije u Beogradu, Fabricio Kozimi obavestio je učesnike seminara da je ovo druga kreditna linija Italijanske vlade u Srbiji i da su našim kompanijama na raspolaganju finansijska sredstva u  vrednosti od 30 miliona evra.

O komponentama kreditne linije, uslovima finansiranja i nameni sredstava govorila je Anđelka Drobnjak posebno naglasivši da je nabavka dobara i usluga sredstvima ove kreditne linije oslobođena plaćanja PDV, i pozvala kompanije da učestvuju u ovom programu.

Jovana Stanojević, samostalni savetnik u PKS i nacionalna kontakt osoba u programu Horizont 2020 predstavila je programe Evropske unije Horizont 2020 i Program za konkurentnost MSP - COSME.

Horizont 2020 je program za istraživanje i inovacije, a u okviru Instrumenta za MSP, koji je komponenta ovog programa pruža se bespovratna finansijska podrška inovativnim kompanijama.

Prof. dr Borislav Kobiljski, direktor Kompanije Biogranum iz Novog Sada, kojoj je odobreno finansiranje iz ovog programa pružio je učesnicima seminara korisne savete i smernice prilikom apliciranja.

O aktivnostima Evropske mreže preduzetništva i uslugama koje ona pruža govorio je Vladimir Nikić, iz Poslovnog inlkubatora iz Novog Sada i pozvao kompanije da se uključe u EEN mrežu i iskoriste mogućnosti koje ona nudi.

Nakon plenarnog dela događaja, održani su B2B sastanci na kojima su učestvovali predstavnici 16 zemalja, a održano je preko 50 sastanaka kompanija u poljoprivrednom sektoru.

Skup koji je organizovan u saradnji sa Italijanskom agencijom za spoljnu trgovinu i Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, pod pokroviteljstvom Evropske mreže preduzetništva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik