Petrol: Pad prihoda i rast dobiti u prvom kvartalu

Bez autora
May 22 2016

Ljubljanski Petrol ostvario je u prva tri mjeseca ove godine 827 milijuna eura prihoda i čistu dobit od 14 milijuna eura, objavila je u petak ta energetska kompanija. Petrol više od polovine prihoda ostvaruje prodajom naftnih derivata i godinama je po prihodima najjače slovensko poduzeće. Zbog pada cijena nafte, prihod od prodaje smanjen je u prvom kvartalu za 6 posto u odnosu na prvi kvartal prošle godine dok je dobit povećana za pet posto. Petrolovi prošlogodišnji prihodi iznosili su 3,8 milijardi eura, a dobit 65,3 milijuna eura. Godinu dana prije toga prihodi su iznosili 3,3 milijarde, a dobit od 41,1 milijuna eura.

Petrol: Pad prihoda i rast dobiti u prvom kvartaluLjubljanski Petrol ostvario je u prva tri mjeseca ove godine 827 milijuna eura prihoda i čistu dobit od 14 milijuna eura, objavila je u petak ta energetska kompanija.

Petrol više od polovine prihoda ostvaruje prodajom naftnih derivata i godinama je po prihodima najjače slovensko poduzeće.

Zbog pada cijena nafte, prihod od prodaje smanjen je u prvom kvartalu za 6 posto u odnosu na prvi kvartal prošle godine dok je dobit povećana za pet posto.

Petrolovi prošlogodišnji prihodi iznosili su 3,8 milijardi eura, a dobit 65,3 milijuna eura. Godinu dana prije toga prihodi su iznosili 3,3 milijarde, a dobit od 41,1 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik