Gorenje: EBIT u prvom kvartalu skočio 52%

Bez autora
May 22 2016

Gorenje je ostvarilo vrlo dobre poslovne rezultate u prvom kvartalu ove godine. Ostvareno je tako 6,8 milijuna eura dobiti iz posloivanja što je čak 52 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Čista je dobit iznosila oko 600.000 eura dok je lani u ovom razdoblju iskazan gubitak od 2,1 milijun eura. U prvom je kvartalu Grupa Gorenje imala 28,5 milijuna eura prihoda od prodaje što je 6,5 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Poboljšanju prodajne strukture doprinijelo je povećanje udjela inovativnih i premijskih aparata te proizvodima pod premium robim markama Asko i Atag. Prodaju malih aparta povećali smo za snažnih 18 posto.

Gorenje: EBIT u prvom kvartalu skočio 52%Gorenje je ostvarilo vrlo dobre poslovne rezultate u prvom kvartalu ove godine.

Ostvareno je tako 6,8 milijuna eura dobiti iz posloivanja (EBIT) što je čak 52 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

Čista je dobit iznosila oko 600.000 eura dok je lani u ovom razdoblju iskazan gubitak od 2,1 milijun eura.

U prvom je kvartalu Grupa Gorenje imala 28,5 milijuna eura prihoda od prodaje što je 6,5 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

- Poboljšanju prodajne strukture doprinijelo je povećanje udjela inovativnih i premijskih aparata te proizvodima pod premium robim markama Asko i Atag. Prodaju malih aparta povećali smo za snažnih 18 posto, kažu iz Gorenja.

U usporedni s prvim kvartalom prošle godine, Grupa je smanjila čisti financijski dug za 6,7 milijuna eura i prema vlastitim tvrdnjama poboljšala omjer između čistog financijskog duga i EBITDA za 0,1.  

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik