Više od 22,5 miliona evra za razvoj BiH

Bez autora
May 23 2016

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju državnog programa aktivnosti za BiH 2014. između Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH, i EU, koju predstavlja Evropska komisija.U okviru Državnog programa aktivnosti za BiH Evropska unija izdvojit će 22.581.834 eura, od čega će više od 62 posto novca biti usmjereno na ekonomski razvoj zemlje. Vijeće ministara BiH donijelo Prijedlog odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju programa aktivnosti prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina–Crna Gora za 2014. godinu između Bosne i Hercegovine i Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija.

Više od 22,5 miliona evra od Evropske Unije za razvoj BiHVijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju državnog programa aktivnosti za BiH 2014. između Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH, i EU, koju predstavlja Evropska komisija.

U okviru Državnog programa aktivnosti za BiH Evropska unija izdvojit će 22.581.834 eura, od čega će više od 62 posto novca biti usmjereno na ekonomski razvoj zemlje.

Istovremeno je Vijeće ministara BiH donijelo Prijedlog odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju programa aktivnosti prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora za 2014. godinu između Bosne i Hercegovine i Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija.

Ovim programom prekogranične saradnje obuhvaćene su 54 općine u Bosni i Hercegovini i 14 općina u Crnoj Gori,  uz finansijsku podršku EU u iznosu od 840.000 eura.

Ministarstvo vanjskih poslova dostavit će pojedinačne prijedloge odluka o ratifikaciji Predsjedništvu BiH u daljnu proceduru. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik