EIB za razvoj javno-privatnog partnerstva u Srbiji

Bez autora
May 23 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ocenila je danas prilikom susreta sa šefom Odeljenja Evropske investicione banke za zapadni Balkan da partnerstvo Srbije sa tom bankom ide uzlaznom putanjom. Ona je istovremeno istakla da je za vreme prethodne vlade Evropska investiciona banka bila pouzdan partner, i izrazila nadu da će se dobra saradnja nastaviti. Ona je ponovila da je Vlada Srbije zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa tom finansijskom institucijom, uz napomenu da je naša zemlja otvorena za sve nove zajedničke projekte.

EIB za razvoj javno-privatnog partnerstva u SrbijiPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je danas prilikom susreta sa šefom Odeljenja Evropske investicione banke (EIB) za zapadni Balkan Mateom Rivelinijem da partnerstvo Srbije sa tom bankom ide uzlaznom putanjom.

Mihajlović je istovremeno istakla da je za vreme prethodne vlade Evropska investiciona banka bila pouzdan partner, i izrazila nadu da će se dobra saradnja nastaviti.

Ona je ponovila da je Vlada Srbije zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa tom finansijskom institucijom, uz napomenu da je naša zemlja otvorena za sve nove zajedničke projekte.

Na sastanku je bilo reči o aktivnim projektima u Srbiji u kojima učestvuje Evropska investiciona banka, kao i o budućoj saradnji.

Rivelini je istakao da je EIB zainteresovan za razvoj javno-privatnog partnerstva u Srbiji, ali i za razvoj regionalnih projekata i puteva u okviru evropske transportne mreže, gde je za Srbiju posebno značajan pravac Niš–Merdare–Priština.

On je tokom sastanka informisan i o toku radova na Koridoru 10, koji se finansira zajmom EIB-a u ukupnoj vrednosti od 579 miliona evra.

Sa učešćem od 100 miliona evra, EIB je partner i u projektu rehabilitacije 1.100 kilometara puteva u Srbiji, dok je od projekata u razvoju železničke infrastrukture trenutno aktivan kredit u vrednosti od 80 miliona evra, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik