Britanski preduzetnici zainteresovani za IT i poljoprivredu u Srbiji

Bez autora
May 23 2016

Predstavnici Privredne komore Srbije i asocijacije „Guild of Entrepreneurs“ koju čine preduzetnici iz Londona razmotrili mogućnosti unapređenja saradnje preduzetnika dve zemlje. Delegacija 23 britanska preduzetnika asocijacije Guild of Entrepreneurs, izrazila je interes za saradnju sa srpskim preduzetnicima posebno u oblasti IT sektora i komunikacija i poljoprivrede. Prilikom prve posete Srbiji, predstavnici IT sektora, finansijskih usluga, infrastrukture, dizajna, inženjerstva, industrije građevinskog materijala, nekretnina, organske proizvodnje i turizma, upoznali su se sa mogućnostima poslovanja u Srbiji.

Britanski preduzetnici zainteresovani za IT i poljoprivreduPredstavnici Privredne komore Srbije i asocijacije „Guild of Entrepreneurs“ koju čine preduzetnici iz Londona razmotrili mogućnosti unapređenja saradnje preduzetnika dve zemlje.

Delegacija 23 britanska preduzetnika asocijacije Guild of Entrepreneurs, koju je predvodila Kate Jolly, izrazila je interes za saradnju sa srpskim preduzetnicima posebno u oblasti IT sektora i komunikacija i poljoprivrede.

Prilikom prve posete Srbiji, predstavnici IT sektora, finansijskih usluga, infrastrukture, dizajna, inženjerstva, industrije građevinskog materijala, nekretnina, organske proizvodnje i turizma, upoznali su se sa mogućnostima poslovanja u Srbiji.

Veljko Jovanović, savetnik predsednika PKS predstavio je ambijent poslovanja u Srbiji i prednosti zemlje kao investicione destinacije. Prema njegovim rečima, makroekonomske prilike znatno su unapređene proteklih godina, o čemu svedoči rast BDP-a, izvoza i investicija u 2015. godini, ali i niska inflacija i stabilan devizni kurs.

Pored stabilnih uslova poslovanja, Srbija obezbeđuje brojne pogodnosti investitorima. Među komparativnim prednostima Srbije izdvajaju se sporazumi o slobodnoj trgovini, koji proizvođačima u Srbiji obezbeđuju privilegovan položaj na tržištu od preko 1,1 milijardi potrošača, a posebne pogodnosti za poslovanje kompanija u Srbiji čine slobodne zone i klasteri.

Pored članova britanske delegacije, sastanku su prisustvovali i predstavnici britansko-srpske privredne komore.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik