Hrvatske šume ostvarile najbolji rezultat u povijest tvrtke

Bez autora
May 24 2016

Hrvatske šume d.o.o. ostvarile su u 2015. godini dobit prije oporezivanja u iznosu od 235,2 milijuna kuna, dok dobit nakon oporezivanja iznosi 186,4 milijuna kuna. Time je nastavljen trend povećanja dobiti započet 2012. godine. Na financijsku stabilnost i rast dobiti najviše je utjecala racionalizacija troškova, jer je iz realizirane proizvodnje razvidno da se sječa, a isto tako i ulaganje u šume izvršava unutar propisa definiranih od strane Ministarstva poljoprivrede. Važno je reći da od travnja 2013. godine Hrvatske šume d.o.o. nemaju kreditnih obveza prema poslovnim bankama.

Hrvatske šume ostvarile najbolji rezultat u povijest tvrtkeHrvatske šume d.o.o. ostvarile su u 2015. godini dobit prije oporezivanja u iznosu od 235,2 milijuna kuna, dok dobit nakon oporezivanja iznosi 186,4 milijuna kuna. Time je nastavljen trend povećanja dobiti započet 2012. godine.

Na financijsku stabilnost i rast dobiti najviše je utjecala racionalizacija troškova, jer je iz realizirane proizvodnje razvidno da se sječa, a isto tako i ulaganje u šume izvršava unutar propisa definiranih od strane Ministarstva poljoprivrede.

Važno je reći da od travnja 2013. godine Hrvatske šume d.o.o. nemaju kreditnih obveza prema poslovnim bankama. Sve svoje obveze financiramo iz vlastitih sredstava.

Na dobar rezultat poslovanja ove godine značajno je utjecalo smanjenje rashoda u odnosu na prethodnu poslovnu godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik