Integral Inžinjering kupio 3,2% Nove banke

Bez autora
May 24 2016

Na listi najvećih akcionara banjalučke Nove banke došlo je do promjena nakon niza blokovskih transakcija realizovanih u proteklom periodu na Banjalučkoj berzi. Adriatic fund B.V. Amsterdam u likvidaciji smanjio je svoj vlasnički udio sa 14,79 posto na 7,66 posto. Ovaj fond, koji je ranije posjedovao kontrolni paket, i dalje je najveći akcionar Nove banke. Fond je, inače, osnovan 2003. godine u Amsterdamu kao dio slovenske finansijske institucije Poteza Group koja je otišla u stečaj 2011. godine. Integral Inženjering a.d. uvrstio se na sedmo mjesto najvećih akcionara Nove banke stekavši vlasnički udio od oko 3,2 posto.

Integral Inžinjering kupio 3,2% Nove banke listi najvećih akcionara banjalučke Nove banke došlo je do promjena nakon niza blokovskih transakcija realizovanih u proteklom periodu na Banjalučkoj berzi, izvještava Indikator.ba.

Adriatic fund B.V. Amsterdam u likvidaciji smanjio je svoj vlasnički udio sa 14,79 posto na 7,66 posto. Ovaj fond, koji je ranije posjedovao kontrolni paket, i dalje je najveći akcionar Nove banke.

Fond je, inače, osnovan 2003. godine u Amsterdamu kao dio slovenske finansijske institucije Poteza Group koja je otišla u stečaj 2011. godine.

Integral Inženjering a.d. uvrstio se na sedmo mjesto najvećih akcionara Nove banke stekavši vlasnički udio od oko 3,2 posto. Na listu najvećih dioničara uspjelo se probiti i preduzeće Tekton Immobilien d.o.o. Sarajevo koje je sa udjelom oko 2,4 posto postalo deseti najveći akcionar Nove banke.

Najveći akcionari osim Adriatic funda i dalje ostaju Goran Avlijaš sa 6,5 posto udjela, Slobodan Radanović sa 5,2 posto i Invest Nova a.d. Bijeljina sa 4,6 posto.

Akutelni direktor Milan Radović je sa udjelom od 4,5 posto peti najveći akcionar banke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik