Proglašeni pobednici kanadskog "Leader" projekta

Bez autora
May 24 2016

Na završnoj svečanosti u Privrednoj komori Srbije, proglašena su tri polaznika sa najistaknutijim biznis planovima: Marijana Žuvela, Marija Petrović i Dušan Jovanović, dok je pobedu odneo Vladimir Despotović.Kanadski edukativni program „LEADER projekat Srbija“ poslovne škole Ivey School of Business, iz Zapadnog Ontarija, jedne od najbolje rangiranih poslovnih škola u svetu, zvanično je završen u petak, 20. maja 2016. godine.

Proglašeni pobednici kanadskog "Leader" projektaNa završnoj svečanosti u Privrednoj komori Srbije, proglašena su tri polaznika sa najistaknutijim biznis planovima: Marijana Žuvela, Marija Petrović i Dušan Jovanović, dok je pobedu odneo Vladimir Despotović. 

Kanadski edukativni program „LEADER projekat Srbija“ poslovne škole Ivey School of Business, iz Zapadnog Ontarija, jedne od najbolje rangiranih poslovnih škola u svetu, zvanično je završen u petak, 20. maja 2016. godine.

Polaznici dvonedeljnog programa – 30 odabranih najboljih preduzetnika iz Srbije, u završnici obuke simulirali su razgovor sa investicionim bankama i fondovima, prezentujući biznis planove sedmočlanom žiriju.

Nakon većanja žirija koji su činili četiri kanadska  LEADER instruktora, Philip Pinnington, kanadski ambasador u Srbiji, Bryan Beaton, član UO CANSEE (Kanadsko-srpsko poslovno udruženje), i Mihailo Vesović, rukovodilac Centra za inovacije Privredne komore Srbije, proglašena su tri polaznika sa najistaknutijim biznis planovima: Marijana Žuvela, Marija Petrović i Dušan Jovanović, dok je pobedu odneo Vladimir Despotović.

„Uspeli smo da ovaj kurs dovedemo u Srbiju, a to će nadamo se postati redovna praksa, s tim da ćemo gledati da ubuduće povećamo broj polaznika i dužinu programa“, rekao je u završnici programa, predsednik UO CANSEE, Goran Obradović.

On je dodao i to, da je CANSEE asocijacija, od samog početka u svom statutu, definisala strateški cilj da dovede kvalitetne edukativne programe iz Kanade čime bi aktivno podsticala transfer najboljih kanadskih poslovnih praksi u Srbiju.

Kanadski ambasador u Srbiji, Philip Pinnington, čestitao je polaznicima prvog srpskog LEADER programa uspešne prezentacije i poželeo im puno sreće u budućem radu.

Ambasador je istakao da su ekonomski odnosi Kanade i Srbije veoma dobri, pre svega u investicionom segmentu. Najznačajnije kanadske investicije u Srbiju dolaze iz prehrambene, farmaceutske, automobilske i IKT industrije, pri čemu su najveći ulagači geološko-istraživačke i rudarske kompanije.

Privredna komora Srbije, u čijim prostorijama je i održana LEADER obuka, pružila je veliku podršku tokom organizacije programa, a kako je objasnio Mihailo Vesović saradnja je nastala sa ciljem da se u ’godini preduzetništva’ u Srbiji, podstakne razvoj preduzetničke svesti, što će kao krajnji rezultat imati otvaranje novih radnih mesta, smanjenje nezaposlenosti mladih i jačanje privrede.

LEADER program je samo jedan deo sveukupne saradnje sa Kanadom i CANSEE. U Srbiji posluje nekoliko izuzetno značajnih kanadskih kompanija, a očekivanja su da će ta saradnja u investicionom pogledu, u narednom periodu biti još veća, rekao je Vesović.

Kanadski LEADER projekat je međunarodni edukativni program, koji se realizuje od 1991. godine, a trenutno se sprovodi u osam zemalja u svetu: Rusiji, Moldaviji, Etiopiji, Haitiju, Gani, Indiji, Kini, kao i u susednoj Makedoniji, sa prevashodnim ciljem da omogući modernu poslovnu edukaciju među zemljama u razvoju i tranziciji.

Projekat je koncipiran u vidu radionica u stilu MBA programa, posebno pripremljenih u odnosu na profil polaznika, sa ciljem da ih osposobi da uspešno razviju svoje poslovne ideje i preduzetničke kompanije.

Četiri instruktora LEADER projekta iz Kanade, tokom deset radnih dana, kroz predavanja, rešavanje studije slučaja i pojedinačnih konsultacija, pomogli su učesnicima da nauče kako da dođu do dubljeg razumevanja materijala programa i da na optimalan način primene nova znanja na svom poslovnom planu i radnom mestu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik