Slovenija u prvom kvartalu s dvoznamenkastim rastom turističkih dolazaka i noćenja

Bez autora
May 25 2016

Slovenija je u prva tri mjeseca ove godine zabilježila rast turističkih dolazaka za gotovo 13 posto te noćenja za 10 posto u odnosu na isto razdoblje lani, uglavnom zahvaljujući stranim gostima, objavio je u srijedu državni ured za statistiku. U razdoblju od siječnja do kraja ožujka Sloveniju je posjetilo nešto više od 692 tisuće turista, što je 12,5 posto više nego u prvom tromjesečju prošle godine, dok je broj noćenja porastao za 9,6 posto, na 1,85 milijuna. Na te su poraste ponajviše utjecali strani turisti, koji sa 414,7 tisuća dolazaka i nešto više od milijun noćenja bilježe poraste za 19,8 odnosno 17,4 posto.

Slovenija u prvom kvartalu s dvoznamenkastim rastom turističkih dolazaka i noćenjaSlovenija je u prva tri mjeseca ove godine zabilježila rast turističkih dolazaka za gotovo 13 posto te noćenja za 10 posto u odnosu na isto razdoblje lani, uglavnom zahvaljujući stranim gostima, objavio je u srijedu državni ured za statistiku.

U razdoblju od siječnja do kraja ožujka Sloveniju je posjetilo nešto više od 692 tisuće turista, što je 12,5 posto više nego u prvom tromjesečju prošle godine, dok je broj noćenja porastao za 9,6 posto, na 1,85 milijuna, pokazuju statistički podaci.

Na te su poraste ponajviše utjecali strani turisti, koji sa 414,7 tisuća dolazaka i nešto više od milijun noćenja bilježe poraste za 19,8 odnosno 17,4 posto.

Nakon Talijana, Austrijanaca i Nijemaca najviše je bilo gostiju iz Hrvatske, koji su i inače tradicionalno na četvrtom mjestu po dolascima i noćenjima u strukturi gostiju.

Lani je Slovenija zabilježila do sada rekordnih 3,93 milijuna turista i 10,34 milijuna noćenja, što je porast od 7,8 posto u odnosu na raniju godinu.   

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik