Zaposleno više od 1.300 osoba sa invaliditetom

Bez autora
May 29 2016

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije izjavio je da je ove godine već zaposleno 1.383 osobe sa invaliditetom sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, što je povećanje od 54 odsto u odnosu na prošlu godinu.On, koji je obišao Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Sremska Mitrovica, rekao je da će sve buduće mere ići u tom pravcu da bude zaposleno što više osoba sa invaliditetom, jer je to pomoć kako toj osobi, tako i njenoj porodici Ministar je ponovio da je ove godine odvojeno 550 miliona dinara za podsticaj zapošljavanja osoba sa invaliditetom i apelovao na sve poslodavce da koriste sve ono što im se nudi.

Zaposleno više od 1.300 osoba sa invaliditetomMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je ove godine već zaposleno 1.383 osobe sa invaliditetom sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, što je povećanje od 54 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Vulin, koji je obišao Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Sremska Mitrovica, rekao je da će sve buduće mere ići u tom pravcu da bude zaposleno što više osoba sa invaliditetom, jer je to pomoć kako toj osobi, tako i njenoj porodici.

Ministar, koji je uručio razboj za tkanje koji će članovi Udruženja koristiti u okviru jedne od svojih radionica, ponovio je da je ove godine odvojeno 550 miliona dinara za podsticaj zapošljavanja osoba sa invaliditetom i apelovao na sve poslodavce da koriste sve ono što im se nudi.

Prema njegovim rečima, mnogo je bolje uzeti novac iz subvencija za prilagođavanje radnog mesta, nego plaćati penale.

Vulin je, navodeći da su osobe sa invaliditetom vredan i važan deo zajednice, istakao da će resorno ministarstvo sarađivati sa lokalnom samoupravom u svemu što bude radilo.

Mi smo ove godine odvojili, po prvi put, značajna transferna sredstva za usluge u zajednici. Ove godine Sremska Mitrovica je od Ministarstva dobila 7.951.000 dinara, koje će potrošiti za usluge u zajednici, naveo je on.

Ministar je rekao da je resorno ministarstvo u prethodne dve godine pomoglo Centru za socijalni rad u Sremskoj Mitrovici sa približno 2.400.000 dinara, što potvrđuje značaj razvoja usluga u zajednici.

Verujem da socijalna zaštita mora da bude dobro organizovana, pristupačna svima i dostojanstvena. Svaki naš korisnik mora da ima isti kvalitet usluga, bez obzira na to gde živi, poručio je Vulin.

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Sremska Mitrovica dva puta nedeljno organizuje radno-okupacione radionice krojenja, šivenja, tkanja, kao i kreativne radionice u kojima njegovi članovi izrađuju različite upotrebne i ukrasne predmete.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je u 2014, 2015. i 2016. godini za rad ovog udruženja opredililo ukupno 750.500 dinara.

U okviru Programskog konkursa u 2016. godini Ministarstvo je za rad Udruženja izdvojilo 223.500 dinara i 60.000 dinara za razboj i materijal, preko Saveza MNRO Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik