ŽPCG: Više putnika u lokalnom saobraćaju

Bez autora
May 31 2016

Željeznički prevoz je u lokalnom prevozu u prvom kvartalu zabilježio rast u najvećem broju parametara u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopšteno je iz kompanije. Broj prevezenih putnika u periodu od januara do kraja marta iznosio je 249,33 hiljade, što je deset odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period. Realizovani prihodi su porasli deset odsto, dok su pripadajući prihodi veći devet odsto u odnosu na uporedni period. Prosječno kašnjenje vozova u lokalnom prevozu za prvi kvartal veće je za 4,5 minuta, u čemu je, na primjer, za mart ŽPCG doprinio sa 11 odsto, dok je Željeznička infrastruktur uzročnik za 77 odsto, dodali su iz ŽPCG.

ŽPCG: Više putnika u lokalnom saobraćajuŽeljeznički prevoz (ŽPCG) je u lokalnom prevozu u prvom kvartalu zabilježio rast u najvećem broju parametara u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopšteno je iz kompanije.

„Broj prevezenih putnika u periodu od januara do kraja marta iznosio je 249,33 hiljade, što je deset odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period“, navodi se u saopštenju ŽPCG.

Realizovani prihodi su porasli deset odsto, dok su pripadajući prihodi veći devet odsto u odnosu na uporedni period.

„Prosječno kašnjenje vozova u lokalnom prevozu za prvi kvartal veće je za 4,5 minuta, u čemu je, na primjer, za mart ŽPCG doprinio sa 11 odsto, dok je Željeznička infrastruktura (ŽICG) uzročnik za 77 odsto“, dodali su iz ŽPCG.

Iz ŽPCG su kazali da u prvom kvartalu u međunarodnom prevozu pokazatelji uglavnom bilježe povećanje vrijednosti u odnosu na uporedni period.

„Broj prevezenih putnika i realizovani putnički kilometri veći su 69 odsto, dok su realizovani prilivi porasli 50 odsto u odnosu na prvi prošlogodišnji kvartal. Prosječno zakašnjenje vozova u prvom kvartalu smanjeno je sedam odsto“, navodi se u saopštenju.

Iz ŽPCG su saopštili da je u martu došlo do smanjenja prihoda po osnovu prodaje voznih karata zbog pojave klizišta između stanica Kosjerić i Ražana na teritoriji Srbije, usljed čega je otkazano 15 vozova u međunarodnom saobraćaju.

„To je uzrokovalo angažovanje autobuskog prevoza putnika između tih stanica kod dnevnog voza, dok noćni saobraća pomoćnim prevoznim putem, što zahtijeva pet do šest sati kašnjenja. Prekid saobraćaja na naznačenom dijelu pruge trajao je više od mjesec“, rekli su iz ŽPCG.

Iz kompanije su kazali da su sve sprovedene aktivnosti menadžmenta u prvom tromjesječju bile usmjerene na cjelokupno poboljšanje poslovanja, a odnose se na smanjenje svih vidova troškova i poboljšanju kvaliteta usluga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik