Otvoren prvi Start IT centar u SB županiji

Bez autora
May 31 2016

Rektor Sveučilišta "Vitez" Mirko Puljić ovih je dana službeno otvorio prvi Start IT centar u Srednjobosanskoj županiji i među prvima u cijeloj Bosni i Hercegovini. Mjesto na kojem će mlade perspektivne osobe dobiti mogućnost ostvarenja svojih profesionalnih ambicija osigurao je Fakultet informacijskih tehnologija Sveučilišta "Vitez", a u cijeli proces uključene su i tvrtke Microsoft BiH, KimTec Vitez, IT Solutions i Asocijacija za IT Travnik, Tring Gračanica i Devion Bugojno.

Otvoren prvi Start IT centar u SB županijiRektor Sveučilišta “Vitez” Mirko Puljić ovih je dana službeno otvorio prvi Start IT centar u Srednjobosanskoj županiji i među prvima u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Mjesto na kojem će mlade perspektivne osobe dobiti mogućnost ostvarenja svojih profesionalnih ambicija osigurao je Fakultet informacijskih tehnologija Sveučilišta “Vitez”, a u cijeli proces uključene su i tvrtke Microsoft BiH, KimTec Vitez, IT Solutions i Asocijacija za IT Travnik, Tring Gračanica i Devion Bugojno.

- Start IT centar je mjesto znanja, inovativnosti i kreativnosti namijenjeno svim mladim nezaposlenim ljudima kojima je potreban pristup internetu i prostor za rad, a koristit će im za pokretanje vlastitog biznisa. Ponudili smo suvremeno opremljen prostor u kojem će se educirati kroz besplatna predavanja, radionice i tečajeve programiranja, administracije mreža, dizajna i multimedije te razvoj mobilnih aplikacija koje će voditi stručnjaci iz IT oblasti.

Također ćemo im omogućiti i uspostavljanje poslovnih veza te kontakata uz čiju će pomoć ostvariti profesionalne ambicije, poručio je Hadžib Salkić, prodekan FIT-a Sveučilišta “Vitez”, jedan od glavnih idejnih tvoraca pokretanja ovoga centra.

Na Sveučilištu “Vitez” naglašavaju kako su brojni informatičari, koji su se školovali na FIT-u, do danas postali priznati informatički stručnjaci u zemljama Europske unije.

- Na to smo posebno ponosni, međutim, ono što želimo je educirati ih i osposobljavati za rad u ovom okruženju.

Drugim riječima, želimo da ostanu ovdje i daju doprinos u stvaranju boljih uvjeta života na ovim prostorima, poručio je Hadžib Salkić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik