Biznismen iz Katara kupuje hotele na jugu Srbije

Bez autora
May 31 2016

Ali Abdula el Macki, biznismen iz Katara, izlicitirao je za 1,08 miliona evra kupovinu većinskog udela u Hotelsko-ugostiteljskom preduzeću "Evropa" iz Surdulice. Prema podacima Ministarstva privrede, katarski investitor je na javnom nadmetanju stekao uslov da ga Komisija za sprovođenje postupka proglasi kupcem 70 odsto udela preduzeća "Evropa". U preduzeće spadaju hoteli "Srbija" u Surdulici, "Vilin Lug" u Crnoj Travi, kao i "Jezero" i "Promaja", na obali Vlasinskog jezera.

Biznismen iz Katara kupuje hotele na jugu SrbijeAli Abdula el Macki, biznismen iz Katara, izlicitirao je za 1,08 miliona evra kupovinu većinskog udela u Hotelsko-ugostiteljskom preduzeću "Evropa" iz Surdulice.

Prema podacima Ministarstva privrede, katarski investitor je na javnom nadmetanju stekao uslov da ga Komisija za sprovođenje postupka proglasi kupcem 70 odsto udela preduzeća "Evropa".U preduzeće spadaju hoteli "Srbija" u Surdulici, "Vilin Lug" u Crnoj Travi, kao i "Jezero" i "Promaja", na obali Vlasinskog jezera.

Ugovor još nije zaključen, jer najpre Ministarstvo privrede mora dobiti pozitivno mišljenje Ministarstva finansija – Uprave za sprečavanje pranja novca – o nepostojanju smetnji na strani kupca za zaključenje ugovora.

Početna cena za kapital Hotelsko-ugostiteljskog preduzeća "Evropa" iznosila je 336.225 evra, a početna cena na javnom nadmetanju bila je najviša koju je ponudila jedna od zainteresovanih strana i iznosila je 390.000 evra.

U trci za Hotelsko-ugostiteljsko preduzeće "Evropa" bila su tri učesnika čije je prijave za učešće odobrila Komisija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik