Na susretu s njemačkim uvoznicima 169 kompanija iz regiona

Bez autora
Jun 08 2016

Odabranih 169 kompanija iz država zapadnog Balkana će se 9. juna u Dortmundu sastati sa njemačkim uvoznicima koji su zainteresovani za saradnju sa proizvođačima iz ovog regiona. Riječ je o jednodnevnom B2B događaju, koji se održava u okviru projekta "Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama zapadnog Balkana". Više od 400 kompanija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Makedonije se prijavilo za učešće na ovom događaju, a ukupno 169 je dobilo poziv da prisustvuje.

Na susretu s njemačkim uvoznicima 169 kompanija iz regionaOdabranih 169 kompanija iz država zapadnog Balkana će se 9. juna u Dortmundu sastati sa njemačkim uvoznicima koji su zainteresovani za saradnju sa proizvođačima iz ovog regiona.

Riječ je o jednodnevnom B2B događaju, koji se održava u okviru projekta "Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama zapadnog Balkana".

Više od 400 kompanija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Makedonije se prijavilo za učešće na ovom događaju, a ukupno 169 je dobilo poziv da prisustvuje.

Događaju će prisustvovati i 49 njemačkih kompanija, a najveći broj učesnika će činiti proizvođačke firme iz oblasti mašinogradnje, metaloprerađivačke industrije, proizvodnje komponenata za autoindustriju, kao i prerade plastike i gume.

Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama zapadnog Balkana se realizuje pod pokroviteljstvom GIZ, Ministarstva za saradnju SR Njemačke (BMZ), a u okviru zajedničke organizacije Njemačko-srpske privredne komore (AHK Srbija), ostalih regionalnih ogranaka njemačke privrede (AHK), kao i njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V.).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik