Vrijednost radova 362,45 miliona

Bez autora
Jun 16 2016

Vrijednost obavljenih građevinskih radova u prošloj godini iznosila je 362,45 miliona eura, što je tri odsto više u odnosu na 2014, pokazuju podaci Monstata. Od toga, preduzeća su obavila vrijednost građevinskih radova u iznosu od 291,8 milion eura ili 80,5 odsto, dok je u sektoru domaćinstva vrijednost od 70,6 miliona eura ili 19,5 odsto. Prema vrstama građevina, 57,4 odsto vrijednosti obavljenih građevinskih radova je ostvareno na zgradama, a 42,6 odsto na ostalim građevinama, dodaje se u saopštenju Monstata. Statističari su naveli da je u prošloj godini završeno skoro četiri hiljade stanova sa korisnom površinom od 248,81 hiljada metara kvadratnih.

Vrijednost radova 362,45 milionaVrijednost obavljenih građevinskih radova u prošloj godini iznosila je 362,45 miliona eura, što je tri odsto više u odnosu na 2014, pokazuju podaci Monstata.

Od toga, preduzeća su obavila vrijednost građevinskih radova u iznosu od 291,8 milion eura ili 80,5 odsto, dok je u sektoru domaćinstva vrijednost od 70,6 miliona eura ili 19,5 odsto.

“Prema vrstama građevina, 57,4 odsto vrijednosti obavljenih građevinskih radova je ostvareno na zgradama, a 42,6 odsto na ostalim građevinama”, dodaje se u saopštenju Monstata, prenosi Mina.

Statističari su naveli da je u prošloj godini završeno skoro četiri hiljade stanova sa korisnom površinom od 248,81 hiljada metara kvadratnih.

Podaci se prikupljaju na slučajnom stratifikovanom uzorku i stratifikacija se obavlja po klasi broja radnika. Obuhvaćena su sva velika i srednja preduzeća, dok su mala preduzeća izabrana metodom slučajnog prostog uzorka.

“Godišnje istraživanje o zgradama građenim u režiji individualnih vlasnika se realizuje metodom ankete. Jedinica posmatranja su zgrade koje su vlasnici gradili sopstvenom radnom snagom, uz pomoć tuđe radne snage, ili angažovanjem samostalnih privatnih preduzimača i zanatlija”, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik