Neobične čokoladice sa 50 odsto mesa

Bez autora
Jun 21 2016

Crveno meso se ne čini baš kao savršen sastojak za ukusne čokolade, ali naučnik sa Novog Zelanda veruje da će visoko proteinska čokoladica sa 50 % govedine posati veliki svetski hit i da će naći put do svojih kupaca.Novozelandski proizvođač napravio je čokoladice koje nemaju ukus mesa, već su napravljene od govedine i prekrivene su sa samo tankim slojem čokolade. Izumitelj ovih čokoladica, tehnolog Mustafa Farouk, kaže da ga je zanimalo može li se nutricionistička vrednost mesa, odnosno proteina, preneti u masovno popularnu hranu kakva je čokolada.

Neobične čokoladice sa 50 odsto mesaCrveno meso se ne čini baš kao savršen sastojak za ukusne čokolade, ali naučnik sa Novog Zelanda veruje da će visoko proteinska čokoladica sa 50 % govedine posati veliki svetski hit i da će naći put do svojih kupaca.

Novozelandski proizvođač napravio je čokoladice koje nemaju ukus mesa, već su napravljene od govedine i prekrivene su sa samo tankim slojem čokolade.

Izumitelj ovih čokoladica, tehnolog Mustafa Farouk, kaže da ga je zanimalo može li se nutricionistička vrednost mesa, odnosno proteina, preneti u masovno popularnu hranu kakva je čokolada.

Ovde je reč o potpuno novom proizvodu u kom ima najmanje 50 posto mesa. Najkrtiji komadi govedine prerađuju se u masu koju nazivaju "čokoladni maslac" i zatim prekrivaju čokoladom.

Prema opisima ljudi koji su ih probali, čokoladice su jako slatke i imaju malo ljepljivu teksturu koja podseća na slatkiš rahat, a ukus mesa se uopšte ne oseti.

Izumitelj čokoladica, Mustafa Farouk objasnio je da se čokoladice izrađuju od 100 odsto organske govedine. U "čokoladni maslac" od mesa dodaju se kurkuma i horopito ili novozelandski biber, a smesa se zatim šalje na daljnu proizvodnju i plasira na tržište.

Kako najvljuju iz gore pomenute kompaniuje kilogram goveđe čokoladice (čokolade od mesa) u prodaji će koštati 17 dolara, dok će se jedna čokoladica od mesa u maloprodaji prodavati za 2,50 dolara. Ove zanimljive i neobične mesne čokoladice imaju pet puta više proteina od standardnih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik