Veliki interes za uspostavljanje aviolinije između BiH i Egipta

Bez autora
Jun 26 2016

Veleposlanik Arapske Republike Egipat u Bosni i Hercegovini Yasser Sayed Mahmoud El Atawi razgovarao je s ministrom komunikacija i prometa BiH Ismirom Juskom, kada su se složili da postoji veliki interes za uspostavljanje aviolinije između BiH i Egipta, što bi dovelo do značajne saradnje u području turizma, a time i bolje privredne suradnje dvije zemlje. El Atawi izrazio je posebnu zainteresiranost za uspostavljanje redovne aviolinije iz Sharm el-Sheikha, Hurghade i Kaira prema Sarajevu i BiH, pojašnjavajući da postoji veliki interes građana Egipta za turističke destinacije u BiH. Također, egipatski veleposlanik je izrazio očekivanje da bi otvaranje ovih aviolinija povećalo i broj turista iz BiH koji bi posjetili glavni grad Egipta i turističke destinacije u ovoj zemlji.

Veliki interes za uspostavljanje aviolinije između BiH i EgiptaVeleposlanik Arapske Republike Egipat u Bosni i Hercegovini Yasser Sayed Mahmoud El Atawi razgovarao je s ministrom komunikacija i prometa BiH Ismirom Juskom, kada su se složili da postoji veliki interes za uspostavljanje aviolinije između BiH i Egipta, što bi dovelo do značajne saradnje u području turizma, a time i bolje privredne suradnje dvije zemlje.

El Atawi izrazio je posebnu zainteresiranost za uspostavljanje redovne aviolinije iz Sharm el-Sheikha, Hurghade i Kaira prema Sarajevu i BiH, pojašnjavajući da postoji veliki interes građana Egipta za turističke destinacije u BiH.

Također, egipatski veleposlanik je izrazio očekivanje da bi otvaranje ovih aviolinija povećalo i broj turista iz BiH koji bi posjetili glavni grad Egipta i turističke destinacije u ovoj zemlji.

Kada su u pitanju bilateralni odnosi BiH i Egipta Jusko i El Atawi pozdravili su dobre odnose dvije zemlje i izrazili spremnost za nastavak suradnje na svim poljima, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik