"Metalac posuđe" primer dobre prakse

Bez autora
Jun 26 2016

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije izjavio je da je preduzeće "Metalac posuđe" iz Gornjeg Milanovca primer dobre prakse za sva domaća preduzeća. On je tokom posete ovom preduzeću istakao da je Uprava za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dodelila "Metalac posuđu" najviše priznanje iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. On je rekao da je način na koji se ovo preduzeće odnosi prema radnicima, njihovom zdravlju i dobrobiti, primer kako bi i svi ostali poslodavci trebalo da se ponašaju, i dodao da je impresivno videti i da jedno preduzeće može da se nosi sa najvišim evropskim standardima.

lac posuđe" primer dobre prakseMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je preduzeće "Metalac posuđe" iz Gornjeg Milanovca primer dobre prakse za sva domaća preduzeća.

Vulin je tokom posete ovom preduzeću istakao da je Uprava za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dodelila "Metalac posuđu" najviše priznanje iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

On je rekao da je način na koji se ovo preduzeće odnosi prema radnicima, njihovom zdravlju i dobrobiti, primer kako bi i svi ostali poslodavci trebalo da se ponašaju, i dodao da je impresivno videti i da jedno preduzeće može da se nosi sa najvišim evropskim standardima.

Ministar je naveo da, na osnovu istraživanja evropske Agencije za bezbednost i zaštitu na radu, u kojoj se nalazi i Srbija, a koje je sprovedeno u 36 zemalja, u svim članicama EU, zemljama kandidatima, kao i Švajcarskoj, Norveškoj, Lihtenštajnu, može da se kaže da je naša zemlja na veoma visokom i zavidnom nivou.

Direktor kompanije "Metalac posuđe" Aleksandar Marković naglasio je da mu je ta nacionalna nagrada izuzetno draga, pre svega što je njegova kompanija u svojoj strategiji posvećena bezbednosti i zaštiti na radu, kao i dobrim radnim uslovima, što je i uslov koji im pomaže da imaju konkurentu proizvodnju i ponudu za svoje kupce.

Pored toga, "Metalac posuđe" je kompanija koja je trajno posvećena očuvanju čovekove okoline i uopšte lokalnoj zajednici, naveo je Marković.

Ovo preduzeće je nagrađeno za izuzetna dostignuća u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu za 2015. godinu, kao najbolje u kategoriji pravnih lica/preduzetnika sa više od 250 zaposlenih.

Priznanje dodeljuje Uprava za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, povodom Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu i Dana bezbednosti i zdravlja u Republici Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik