Zeleno svetlo za gradnju gondole na Zlatiboru

Bez autora
Jun 27 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je danas da je Vlada Srbije dala saglasnost da se proglasi javni interes nad zemljištem iznad kojeg će se graditi gondola na Zlatiboru. Ona je objasnila da to nije dozvola za izgradnju gondole, već samo jedan od koraka u tom procesu, dodavši da se još čeka idejni projekat za taj objekat. Prema njenim rečima, neophodno je da se sakupi puno dokumentacije da bi se došlo do lokacijske i građevinske dozvole, a mora postojati i pravo na zemljište koje je jednim delom u sporu.

Zeleno svetlo za gradnju gondole na ZlatiboruPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Vlada Srbije dala saglasnost da se proglasi javni interes nad zemljištem iznad kojeg će se graditi gondola na Zlatiboru.

Mihajlović je objasnila da to nije dozvola za izgradnju gondole, već samo jedan od koraka u tom procesu, dodavši da se još čeka idejni projekat za taj objekat.

Prema njenim rečima, neophodno je da se sakupi puno dokumentacije da bi se došlo do lokacijske i građevinske dozvole, a mora postojati i pravo na zemljište koje je jednim delom u sporu.

Za prethodnih najmanje šest meseci, a možda i duže nismo videli nikakav dokument, bilo da je to studija izvodljivosti, idejni projekat ili projekat gondole, već smo informisani samo preko medija da se kupuje oprema, dodala je Mihajlović.

Potrebno je da vidimo bilo kakav dokument, jer je gondola izuzetno kompleksan infrastrukturni projekat, zato što imamo zakon o žičarama i zato što nam je najvažnija bezbednost ljudi koji će se prevoziti, upozorila je ona.

S obzirom na to da nema idejnog projekta, ne možemo da znamo da li će izdavanje građevinske dozvole biti u nadležnosti Ministarstva ili Čajetine, istakla je Mihajlović, uz poziv predsedniku te opštine Milanu Stamatoviću da radi po zakonu.

Ona je objasnila da se javni interes proglašava na osnovu plana koji postoji o izgradnji gondola, i to bi bilo urađeno i pre šest meseci i pre godinu dana, jer nema nikakve veze sa prethodnom situacijom koja se dešavala oko samog zemljišta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik