ACI otkazao otvorenje marine u Slanom

Bez autora
Jun 30 2016

Iako je sve spremno za otvorenje 60 milijuna kuna vrijedne ACI marine u Slanome pokraj Dubrovnika, svečanost je otkazana. Marina još nije dobila uporabnu dozvolu. Za odgodu planiranog otvaranja ACI-jeve marine Veljko Barbieri u Slanom u petak, 1. srpnja, ACI odgovornom smatra Općinu Dubrovačko primorje, dok načelnik te općine odgovara da ACI krši dogovor o sufinanciranju pristupne ceste koja je najpotrebnija upravo marini. ACI u priopćenju tvrdi da je marina spremna za rad, ali je otvaranje moralo biti odgođeno zbog ucjenjivanja od strane općine. Pritom u ACI-ju navode da Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Dubrovačko-neretvanske županije uvjetuje ACI-ju izdavanje uporabne dozvole izgradnjom priključka na postojeću prometnicu, a Općina Dubrovačko primorje ne dozvoljava radove na priključku dok se ne potpiše sporazum kojim se ACI obvezuje izgraditi novu pristupnu cestu u iznosu od 2,7 milijuna kuna.

ACI otkazao otvorenje marine u SlanomIako je sve spremno za otvorenje 60 milijuna kuna vrijedne ACI marine u Slanome pokraj Dubrovnika, svečanost je otkazana. Marina još nije dobila uporabnu dozvolu.

Za odgodu planiranog otvaranja ACI-jeve marine Veljko Barbieri u Slanom u petak, 1. srpnja, ACI odgovornom smatra Općinu Dubrovačko primorje, dok načelnik te općine Nikola Knežić odgovara da ACI krši dogovor o sufinanciranju pristupne ceste koja je najpotrebnija upravo marini.

ACI u priopćenju tvrdi da je marina spremna za rad, ali je otvaranje moralo biti odgođeno zbog ucjenjivanja od strane općine. Pritom u ACI-ju navode da Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Dubrovačko-neretvanske županije uvjetuje ACI-ju izdavanje uporabne dozvole izgradnjom priključka na postojeću prometnicu, a Općina Dubrovačko primorje ne dozvoljava radove na priključku dok se ne potpiše sporazum kojim se ACI obvezuje izgraditi novu pristupnu cestu u iznosu od 2,7 milijuna kuna.

Načelnik općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić kaže pak ACI-jevo financiranje pristupne ceste nikada nije bilo upitno, a da je problematizacija tog dijela projekta počela prije deset do 15 dana.

Mi smo napravili sve što smo po zakonu trebali, a od njih se očekuje ispunjavanje dogovora koje smo imali, a kojima je svjedočilo najmanje 50 ljudi. Oni su deset do 15 dana prije otvaranja marine rekli da to ipak ne bi financirali. Imaju problem s uporabnom dozvolom za koji nas krive, a nemamo nikakve veze s time, kaže Knežić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik