Projekat Svjetske banke za zapošljavanje u RS-u vrijedan 42 miliona KM

Bez autora
Jun 30 2016

Vlada Republike Srpske prihvatila je inicijativu za pregovore s Svjetskom bankom i Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj za finansiranje Projekta podrške zapošljavanju, čija je ukupna vrijednost za taj bh. entitet 42.000.000 KM.Cilj Projekta je da se poveća zaposlenost i formalno zaposlenje u privatnom sektoru odabranih grupa registrovanih nezaposlenih osobaa, kao i da se ojačaju javne službe za zapošljavanje. Projekat će se sastojati od tri komponente i to: podrška aktivnim mjerama zapošljavanja; jačanje službe za zapošljavanje i podrška sistemu upravljanja i nadzora usluga zapošljavanja.

Projekat Svjetske banke za zapošljavanje u RS-u vrijedan 42 miliona KMVlada Republike Srpske (RS) prihvatila je inicijativu za pregovore s Svjetskom bankom i Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj za finansiranje Projekta podrške zapošljavanju, čija je ukupna vrijednost za taj bh. entitet 42.000.000 KM.

Cilj Projekta je da se poveća zaposlenost i formalno zaposlenje u privatnom sektoru odabranih grupa registrovanih nezaposlenih osobaa, kao i da se ojačaju javne službe za zapošljavanje.

Projekat će se sastojati od tri komponente i to: podrška aktivnim mjerama zapošljavanja; jačanje službe za zapošljavanje i podrška sistemu upravljanja i nadzora usluga zapošljavanja – saopćeno je nakon sjednice entitetske vlade koja zasjedala na Mrakovici kod Prijedora.

Usvojena je i dopuna Uredbe o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar korisnika podsticajnih sredstava.

Ovom uredbom produžen je rok poljoprivrednim gazdinstvima za obaveznu prijavu podataka nadležnoj organizacionoj jedinici APIF-a, do 30. septembra 2016. godine.

Uvidom u stanje na terenu, utvrđeno je da određeni broj upisanih poljoprivrednih gazdinstava u propisanom roku odnosno od 1. januara do 15. maja, nije bio u mogućnosti da ispuni svoju obavezu, te je iz toga razloga pomjeren rok do kraja septembra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik