Promocija Beograda u Sofiji

Bez autora
Jun 30 2016

Po povratku iz Banjaluke, karavan #GoBelgrade se uputio u Sofiju, gde se danas i sutra održava dvodnevna promocija turističke ponude naše prestonice za goste iz Bugarske. Program promocije je počeo pres-konferencijom u Domu vojske u centru Sofije. Gostima su se obratili zamenik direktora Turističke organizacije Beograda Slobodan Unković, ambasador Republike Srbije u Bugarskoj Vladimir Ćurgus, direktor Turističkog servisa Sofije Ivo Marinov, direktor Turističke agencije „Bohemia” Bajko Bajkov, predstavnica Turističke organizacije Srbije Željka Pudar i predstavnik „Er Srbije” Dejan Radović. Potom su održane prezentacije Beograda i Niša, sa osvrtom na najznačajnije novine u turističkoj ponudi Beograda za ovu sezonu.

Promocija Beograda u SofijiPo povratku iz Banjaluke, karavan #GoBelgrade se uputio u Sofiju, gde se danas i sutra održava dvodnevna promocija turističke ponude naše prestonice za goste iz Bugarske.

Program promocije je počeo pres-konferencijom u Domu vojske u centru Sofije.

Gostima su se obratili zamenik direktora Turističke organizacije Beograda Slobodan Unković, ambasador Republike Srbije u Bugarskoj Vladimir Ćurgus, direktor Turističkog servisa Sofije Ivo Marinov, direktor Turističke agencije „Bohemia” Bajko Bajkov, predstavnica Turističke organizacije Srbije Željka Pudar i predstavnik „Er Srbije” Dejan Radović.

Potom su održane prezentacije Beograda i Niša, sa osvrtom na najznačajnije novine u turističkoj ponudi Beograda za ovu sezonu. Po završetku pres- konferencije, održani su poslovni sastanci predstavnika turističke privrede Srbije i Bugarske. 

Istog dana, na Trgu Aleksandra Batenberga, ispred Nacionalne galerije u Sofiji, počela je i promocija za publiku i građane Sofije sa prigodnim kulturno-umetničkim programom.

Posetioci su imali prilike da vide nastup Umetničkog centra „Talija”, da uživaju u muzičkom miksu di-džej nastupa, a najmlađi u animaciji beogradskog uličnog umetnika Marka Ilića.

Građani Sofije će 1. jula, tokom celog dana, moći da uživaju u zabavnom programu na Trgu Aleksandra Batenberga, kao i u džez nastupu Riste Trajkovića i „Tune”. Promocija Beograda u Sofiji realizuje se u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, TO Niša, Leskovca, Dimitrovgrada, i uz podršku Ambasade RS u Sofiji, Turističkog servisa grada Sofije i Turističke agencije „Bohemia” iz Bugarske.

Prema statističkim podacima, turisti iz Bugarske su među najbrojnijim gostima u Beogradu i trenutno su na drugom mestu. U 2015. godini procenat rasta broja bugarskih gostiju bio je 27 odsto u dolascima i 24 odsto u ostvarenim noćenjima. U prva četiri meseca ove godine, 11.697 bugarskih turista je posetilo Beograd, što je za 35 odsto više u odnosu na isti period 2015.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik