Srbiju za prvih pet meseci posetilo više od milion turista

Bez autora
Jul 03 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, izjavio je da će 2016. godina biti rekordna po broju poseta turista u Srbiji. On je u izjavi za Radio-televiziju Srbije istakao da je u prvih pet meseci Srbiju posetilo nešto više od milion ljudi, što je 13 odsto više nego prošle godine.On je rekao da već sada može da se izračuna devizni priliv i da on iznosi 252 miliona evra za prvih pet meseci. Imamo isti rast izražen u evrima i u dolarima, a prošle godine pad je bio u evrima, ukazao je on i naglasio da je Srbija retka zemlja koja duži niz godina ima dvocifreni broj rasta turista, uz napomenu da je ostvaren i rast broja domaćih turista zahvaljujući vaučerima.

Srbiju za prvih pet meseci posetilo više od milion turistaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će 2016. godina biti rekordna po broju poseta turista u Srbiji.

Ljajić je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) istakao da je u prvih pet meseci Srbiju posetilo nešto više od milion ljudi, što je 13 odsto više nego prošle godine.

On je rekao da već sada može da se izračuna devizni priliv i da on iznosi 252 miliona evra za prvih pet meseci.

Imamo isti rast izražen u evrima i u dolarima, a prošle godine pad je bio u evrima, ukazao je on i naglasio da je Srbija retka zemlja koja duži niz godina ima dvocifreni broj rasta turista, uz napomenu da je ostvaren i rast broja domaćih turista zahvaljujući vaučerima.

Konstantno imamo rast broja stranih turista. Beograd je prva destinacija, čak 53 odsto dolazi u glavni grad, zatim planine posećuje 18 odsto, a na trećem mestu su banje, precizirao je Ljajić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik