Prodata Obuća "Beograd"

Bez autora
Jul 06 2016

Industriju obuće "Beograd" kupila je Beogradska obuća "Uno". Za 70 odsto kapitala, novi vlasnik ponudio je 176.100 evra - 60 evra više od minimalne cene. Procedura nalaže da kupac sada Komisiji za zaštitu konkurencije podnese prijavu koncentracije. Ministarstvo privrede 27. juna je potpisalo ugovor sa beogradskim proizvođačem obuće "Uno". Obuća je prodata na drugom javnom pozivu, koji je bio raspisan još u decembru prošle godine. Pošto je prvi propao, početna cena je prepolovljena. Prethodni put, kupac je morao da ponudi najmanje 264.060 evra. Novog gazdu u ovom preduzeću dočekuje pet zaposlenih. Kupac je, prema onome što se vidi iz prospekta preduzeća, sa firmom preuzeo dva pogona "Kumodraž" i "Koceljeva" i 13 prodajnih objekata.

Prodata Obuća "Beograd"Industriju obuće "Beograd" kupila je Beogradska obuća "Uno". Za 70 odsto kapitala, novi vlasnik ponudio je 176.100 evra - 60 evra više od minimalne cene.

Procedura nalaže da kupac sada Komisiji za zaštitu konkurencije podnese prijavu koncentracije. Ministarstvo privrede 27. juna je potpisalo ugovor sa beogradskim proizvođačem obuće "Uno".

Obuća je prodata na drugom javnom pozivu, koji je bio raspisan još u decembru prošle godine. Pošto je prvi propao, početna cena je prepolovljena.

Prethodni put, kupac je morao da ponudi najmanje 264.060 evra. Novog gazdu u ovom preduzeću dočekuje pet zaposlenih. Kupac je, prema onome što se vidi iz prospekta preduzeća, sa firmom preuzeo dva pogona "Kumodraž" i "Koceljeva" i 13 prodajnih objekata.

Beogradska obuća "Uno", osnovana je 2010. godine. Posluje na adresi nekadašnjeg pogona Obuće "Beograd" u Zemunu, koji je 2010. za 7,4 miliona evra kupila firma "Invej".

Mnogi od suvlasnika firme "Uno" bili su u upravljačkoj strukturi Obuće "Beograd". Slađana Jakovljević, koja je suvlasnik pet odsto, u APR je upisana kao jedna od direktora Obuće "Beograd", a u ličnoj karti firme se navodi kao član odbora direktora.

Baš kao i Gojko Milišić koji je suvlasnik pet odsto "Uno". Milan Milić, član IO Obuće "Beograd" je suvlasnik deset odsto "Una". Krajem prošle godine iz Agencije za privredne registre iz spiska članova duštva "Uno" izbrisan je Dragiša Anisijević, koji je u ličnoj karti Obuće "Beograd" upisan kao generalni direktor i predsednik odbora direktora.

- Kupac se obavezuje da u periodu od dve godine, bez saglasnosti Ministarstva, neće otuđiti ili založiti stalnu imovinu vredniju od deset odsto ukupne vrednosti - stoji u ugovoru.

- Neće doneti odluku o likvidaciji subjekta privatizacije. U roku od dve godine kupac će iz sopstvenih sredstava investirati iznos od 250.000 evra najkasnije u roku od godinu dana i još 250.000 evra najkasnije u roku od dve godine. U istom periodu neće smanjivati broj zaposlenih koji su u radnom odnosu na neodređeno. U istom roku je u obavezi da redovno isplaćuje zarade.

Prodata 42 preduzeća

Tokom ove i prošle godine Ministarstvo privrede, a lane Agencija za privatizaciju, oglasili su 186 javnih poziva prodavajući imovinu ili kapital čak 104 preduzeća. Prodata su ukupno 42. Ove godine je bilo svega nekoliko javnih poziva, a među uspešnim prodajama u 2016. se knjiži prodaja imovine "Železare Smederevo".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik