Ruski dron iz 3D štampača

Bez autora
Jul 14 2016

Letelica teška 4 kilograma i rasponom krila od 2,4 metra se proizvede za manje od jednog dana a za sklapanje i pripremu za let potrebno je 15-20 minuta. Opremljen je video opremom i sposoban da ispuni različite zadatke izviđanja i nadzora.Trup, krila i rep se štampaju iz jednog komada što smanjuje težinu, povećava krutost i poboljšava aerodinamičke karakteristike. Glavna prednost ovog koncepta je niska cena proizvodnje pa je predviđeno korišćenje dronova u grupi za različite borbene zadatke bez previše brige o eventualnim gubicima upravo zbog jeftine proizvodnje.

Ruski dron iz 3D štampačaLetelica teška 4 kilograma i rasponom krila od 2,4 metra se proizvede za manje od jednog dana a za sklapanje i pripremu za let potrebno je 15-20 minuta. Opremljen je video opremom i sposoban da ispuni različite zadatke izviđanja i nadzora.

Trup, krila i rep se štampaju iz jednog komada što smanjuje težinu, povećava krutost i poboljšava aerodinamičke karakteristike.

Glavna prednost ovog koncepta je niska cena proizvodnje pa je predviđeno korišćenje dronova u grupi za različite borbene zadatke bez previše brige o eventualnim gubicima upravo zbog jeftine proizvodnje.

Sajam Innoprom se održava od 11. do 14. jula u Jekaterinburgu i okuplja više od 50 hiljada učesnika i preko 600 izlagača iz Rusije i celog sveta.

Korporacija Rostek, u vlasništvu države, okuplja 663 ćerke firme vojne i civilne industrije koje zapošljavaju preko 900 hiljada ljudi. Godišnji obrt sredstava prelazi 17 milijardi dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik