NLB prodala još 104 milijuna eura loših kredita

Bez autora
Jul 20 2016

NLB banka je u ponedjeljak sa najboljim ponuđačima sklopila ugovor o prodaji paketa problematičnih potraživanja fizičkih osoba u Sloveniji u ukupnoj bruto vrijednosti od oko 104 milijuna eura. Nakon prodaje paketa potraživanja od kompanija krajem lipnja NLB tako zaključuje prodaju većeg dijela portfelja loših potraživanja. Prodaja preostag ddijela problematičnih potraživanja ovisit će o situaciji na tržištima. Banka je ugovor za prodaju prvog paketa loših dugova zaključila krajem lipnja, a riječ je o potraživanjima slovenskih kompanija u ukupnoj bruto vrijednosti od oko 396 milijuna eura. Tko je kupac paketa potraživanja i koliko će se smanjiti udio loše imovine u portfelju, u banci ne otkrivaju. Oni navode da su potpisali ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem, te da će se udio značajno smanjti.

NLB prodala još 104 milijuna eura loših kreditaNLB banka je u ponedjeljak sa najboljim ponuđačima sklopila ugovor o prodaji paketa problematičnih potraživanja fizičkih osoba u Sloveniji u ukupnoj bruto vrijednosti od oko 104 milijuna eura, izvještava Delo.

Nakon prodaje paketa potraživanja od kompanija krajem lipnja NLB tako zaključuje prodaju većeg dijela portfelja loših potraživanja.

Prodaja preostag ddijela problematičnih potraživanja ovisit će o situaciji na tržištima. Banka je ugovor za prodaju prvog paketa loših dugova zaključila krajem lipnja, a riječ je o potraživanjima slovenskih kompanija u ukupnoj bruto vrijednosti od oko 396 milijuna eura.

Tko je kupac paketa potraživanja i koliko će se smanjiti udio loše imovine u portfelju, u banci ne otkrivaju. Oni navode da su potpisali ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem, te da će se udio značajno smanjti. Dodaju da su neto učinak i time smanjenje razine loših kredita niži od navedenih bruto iznosa.

List Dnevnik je početkom mjeseca pozivajući se na neslužbene informacije objavio da su paket potraživanja kompanija kupili američki fond Pine River Capital, švicarski operator loših kredita DDM grupa i češki APS Holding.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik