Montenegro Airlines zakupio avion Air Serbie

Bez autora
Jul 20 2016

Avio-kompanija Montenegro Airlines uzela je u kratkoročni zakup jedan od aviona kompanije Air Serbia. U zakup sa posadom uzet je jedan od starih "boeinga B 737-300" koji su pripadali nekadašnjem JAT-u, a sada lete u Avioletu, Er Srbijinoj čarter kompaniji. Prvi let za MA dvadeset i devet godina stari "boeing" obavio je u subotu, na relaciji Podgorica - Lyon, i od tada se koristi na redovnim linijama za Beograd, Ljubljanu, Diseldorf i Frankfurt. MA je bio prinuđen za kratkoročno iznajmljivanje, kako bi nadomijestio privremeno "ispadanje iz saobraćaja" jednog od dva svoja aviona tipa "foker F-100".

Montenegro Airlines zakupio avion Air SerbijeAvio-kompanija Montenegro Airlines uzela je u kratkoročni zakup jedan od aviona kompanije Air Serbia, prenose podgoričke Vijesti.

Kako piše list, u zakup sa posadom uzet je jedan od starih "boeinga B 737-300" koji su pripadali nekadašnjem JAT-u, a sada lete u Avioletu, Er Srbijinoj čarter kompaniji.

Prvi let za MA dvadeset i devet godina stari "boeing" obavio je u subotu, na relaciji Podgorica - Lyon, i od tada se koristi na redovnim linijama za Beograd, Ljubljanu, Diseldorf i Frankfurt.

MA je bio prinuđen za kratkoročno iznajmljivanje, kako bi nadomijestio privremeno "ispadanje iz saobraćaja" jednog od dva svoja aviona tipa "foker F-100".

List piše i da se letjelica se nalazi u Velikoj Britaniji, gdvje će u sklopu redovnog održavanja, biti zameijnjen jedan motor čiji je tehnološki resurs upotrebe istekao.

Iz menadžmenta nisu odgovorili na pitanje pod kojim komercijalnim uslovima su iznajmili avion i posadu kompanije Air Srbija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik