Dionice Gorenja na najvišoj razini u pet godina

Bez autora
Jul 27 2016

Dionice Gorenja i danas su glavne zvijezde na Ljubljanskoj borzi. Odmah na startu trgovine dionice su uzletjele dodatnih 5 posto, na 7,40 eura, a to je i najviša razina u pet godina. Od početka ove godine, dionice Gorenja poskupjele su 61 posto. Razlog je tome due diligence kojeg Panasonic obavlja u Gorenju već dva tjedna. Gorenje je potpisalo sporazum sa Panasonicom, koji Japancima omogućava da u kompaniji iz Velenja od 13. srpnja obavi due diligence. Panasonic će nakon toga donijeti odluku o povećanju udjela u Gorenju.

Dionice Gorenja na najvišoj razini u pet godinaDionice Gorenja i danas su glavne zvijezde na Ljubljanskoj borzi. Odmah na startu trgovine dionice su uzletjele dodatnih 5 posto, na 7,40 eura, a to je i najviša razina u pet godina. Od početka ove godine, dionice Gorenja poskupjele su 61 posto.

Razlog je tome due diligence kojeg Panasonic obavlja u Gorenju već dva tjedna. Gorenje je potpisalo sporazum sa Panasonicom, koji Japancima omogućava da u kompaniji iz Velenja od 13. srpnja obavi due diligence. Panasonic će nakon toga donijeti odluku o povećanju udjela u Gorenju.

Panasonic je 2013. ušao u Gorenje, kada je u proizvođaču bijele tehnike iz Velenja stekao 10,74 posto udjela, da bi potom prošle godine dokupio 1,2 posto kompanije.

Gorenje je ostvarilo vrlo dobre poslovne rezultate u prvom kvartalu ove godine. Ostvareno je tako 6,8 milijuna eura dobiti iz posloivanja (EBIT) što je čak 52 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Čista je dobit iznosila oko 600.000 eura dok je lani u ovom razdoblju iskazan gubitak od 2,1 milijun eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik