U petak otvaranje ponuda za Galeniku

Bez autora
Jul 28 2016

Otvaranje ponuda za privatizaciju Galenike zakazano je za sutra u Ministarstvu privrede, a ko će biti partner ove farmaceutske kompanije znaće se kad se najpre rangiraju ponude, a zatim okončaju pregovori sa prvorangiranim ponuđačem koji mogu da traju najduže 90 dana. Sutra će biti otvorena koverta koja sadrži podatke o sva tri zainteresovana investitora - Cadila Pharmaceuticals Limited iz Indije, EMS S.A. iz Brazila i Konzorcijuma Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije. Procedura je takva da sledi analiza dokumentacije kako bi se utvrdila njihova valjanost, a sledeći korak je otvaranje finansijskoh ponuda.

U petak otvaranje ponuda za GalenikuOtvaranje ponuda za privatizaciju Galenike zakazano je za sutra u Ministarstvu privrede, a ko će biti partner ove farmaceutske kompanije znaće se kad se najpre rangiraju ponude, a zatim okončaju pregovori sa prvorangiranim ponuđačem koji mogu da traju najduže 90 dana.

Sutra će biti otvorena koverta koja sadrži podatke o sva tri zainteresovana investitora - Cadila Pharmaceuticals Limited iz Indije, EMS S.A. iz Brazila i Konzorcijuma Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije.

Procedura je takva da sledi analiza dokumentacije kako bi se utvrdila njihova valjanost, a sledeći korak je otvaranje finansijskoh ponuda.

Konačnu rang listu utvrđuje komisija, a ponude za strateško partnerstvo će biti rangirane tako da će prednost imati onaj kompanija koji ponudi zaposlenje za najveći broj radnika u Galenici."Prilikom rangiranja uzeće se u obzir i ponuđeni iznos dokapitalizacije Galenike za 25 odsto kapitala i ponuđeni prihod države prilikom prodaje kapitala Galenike nakon isteka strateškog partnerstva", navode u Ministarstvu privrede.

Konacnu rang listu usvaja Vlada Srbije i proglašava najpovoljnijeg ponuđača. Pregovori sa prvorangiranim traju najduže 90 dana.

Postupak privatizacije Galenike se sprovodi modelom strateškog partnerstva putem dokapitalizacije novčanim ulogom u minimalnom iznosu od sedam miliona evra, kojom strateški partner stiče 25 odsto akcijskog kapitala Galenike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik