ENHL: Dobit stagnira, pad prihoda

Bez autora
Aug 16 2016

Najveći domaći građevinar Energoprojekt holding ostvario je u prvoj polovini godine konsolidovani neto profit od 373,9 miliona dinara. To je skoro identičan iznos kao i godinu ranije. Ovome je uglavnom doprineo nešto niži iznos poreza, veći ostali rezultat i postojanje finansijskog dobitka. Konsolidovani prihod je zabeležio pad od 9,8 odsto na 14,6 milijardi dinara, što je za 9,8 odsto niže nego lani, dok je poslovna dobit smanjena za 47,9 odsto na nepunih 305 miliona dinara uglavnom zbog povećanih nematerijalnih rashoda. Na kraju juna, kompanija ima preostalih a nerealizovanih projekata u vrednosti od 490 miliona evra.

ENHL: Dobit stagnira, pad prihodaNajveći domaći građevinar Energoprojekt holding ostvario je u prvoj polovini godine konsolidovani neto profit od 373,9 miliona dinara. To je skoro identičan iznos kao i godinu ranije (pad od jedan odsto).

Ovome je uglavnom doprineo nešto niži iznos poreza, veći ostali rezultat i postojanje finansijskog dobitka.

Konsolidovani prihod je zabeležio pad od 9,8 odsto na 14,6 milijardi dinara, što je za 9,8 odsto niže nego lani, dok je poslovna dobit smanjena za 47,9 odsto na nepunih 305 miliona dinara uglavnom zbog povećanih nematerijalnih rashoda.

Na kraju juna, kompanija ima preostalih a nerealizovanih projekata u vrednosti od 490 miliona evra.

U prvom polugođu ugovoreno je ukupno 165 miliona evra novih poslova dok je plan za celu godinu ugovaranje vredno 309 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik