U Budvi skoro 40.000 stranaca

Bez autora
Aug 21 2016

Prema podacima kojima raspolaže Turistička organizacija opštine Budva u petak je u Budvi boravilo 42.139 registrovanih turista, što je za osam odsto više u odnosu na prošlu godinu. Stranih gostiju je 39.839, dok je domaćih 2.300. Kako su rekli iz PR službe TO Budva, hotelski kapaciteti su skroz popunjeni tokom čitave glavne turističke sezone, a broj gostiju u privatnom smještaju opada krajem avgusta, što je karakteristično za svaku godinu jer je kraj godišnjih odmora, početak školske godine i slično. Prema ocjenama turističke privrede našeg grada, posebno hotelijera, godina u kojoj se nalazimo svakako je jedna od uspješnijih.

U Budvi skoro 40.000 stranacaPrema podacima kojima raspolaže Turistička organizacija opštine Budva u petak je u Budvi boravilo 42.139 registrovanih turista, što je za osam odsto više u odnosu na prošlu godinu. Stranih gostiju je 39.839, dok je domaćih 2.300.

Kako su Pobjedi rekli iz PR službe TO Budva, hotelski kapaciteti su skroz popunjeni tokom čitave glavne turističke sezone (jul, avgust), a broj gostiju u privatnom smještaju opada krajem avgusta, što je karakteristično za svaku godinu jer je kraj godišnjih odmora, početak školske godine i slično.

"Prema ocjenama turističke privrede našeg grada, posebno hotelijera, godina u kojoj se nalazimo svakako je jedna od uspješnijih. U većini objekata je primijetan rast broja gostiju, što samo potvrđuje tezu da morate uložiti puno truda, ali i znanja i usaglašavati se sa savremenim trendovima potražnje, uz pravilnu cjenovnu politiku, ukoliko želite da postignete uspjeh", kazali su iz PR službe TO Budva

Oni su naglasili da je o generalnoj procjeni još rano govoriti, jer treba sačekati podatke Monstat-a koji će zaokružiti devetomjesečni period ove godine.

"U pojedinim hotelima, kao što su objekti `Montenegro stars hotels group` finansijski rast je značajniji od pet odsto, ali ćemo, naravno, sačekati i njihove izvještaje. Turistička organizacija o finansijskim efektima može govoriti samo sa pozicije naplate boravišne takse, koja je u ovom trenutku bolja u odnosu na prethodnu godinu", naglašavaju iz lokalne Turističke organizacije.

Struktura gostiju, kako navode, slična je strukturi posljednjih godina. Dominiraju gosti iz Rusije i bivših država SSSR-a, u hotelima borave i gosti iz Francuske, Belgije, Holandije, Velike Britanije, Njemačke, Izraela, Albanije, Slovačke, Kine…

"Ovih dana je primjetan porast broja gostiju iz Italije. U privatnom smještaju dominiraju gosti iz Srbije i Rusije, slijede Ukrajina, Bjelorusija i države regiona. U hotelima HG `Budvanska rivijera` čak 35 odsto gostiju čine državljani Evropske unije", rečeno je Pobjedi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik