Rusija sprema svoju Wikipediju

Bez autora
Aug 30 2016

Rusija namerava da formira naucno -obrazovni interaktivni enciklopedijski internet portal, koji bi trebalo da bude direktni konkurent Wikipediji.Premijer Rusije već je potpisao neophodnu dokumentaciju za osnivanje portala, a za osnovu projekta biće uzeta Velika ruska enciklopedija, kao i druge ruske naučne enciklopedije. Prema recima direktora Ruske nacionalne biblioteke Aleksandra Vislija pojavom novog portala građani će imati mogućnost da biraju odakle će da crpe informacije i kome će više da veruju.

Rusija sprema svoju WikipedijuRusija namerava da formira naucno -obrazovni interaktivni enciklopedijski internet portal, koji bi trebalo da bude direktni konkurent Wikipediji.

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev već je potpisao neophodnu dokumentaciju za osnivanje portala, a za osnovu projekta biće uzeta Velika ruska enciklopedija, kao i druge ruske naučne enciklopedije, prenosi Sputnjik.

Prema recima direktora Ruske nacionalne biblioteke Aleksandra Vislija pojavom novog portala građani će imati mogućnost da biraju odakle će da crpe informacije i kome će više da veruju.

Ideja o formiranju portala pojavila se još 2014. godine jer predstavnici Ruske nacionalne biblioteke smatraju da Wikipedia sadrži mnogo netačnosti, kao i da pojedine činjenice vezane za geopolitičku situaciju mogu biti predstavljene neobjektivno, navodi Sputnjik.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik