Investirati u obnovljive izvore energije

Bez autora
Sep 15 2016

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić ukazao je danas na to da je neophodno povećati ulaganja u "zelenu energiju", naglasivši da je naša zemlja do sada uložila 200 miliona evra u gradnju filtera za smanjenje štetnih gasova iz elektrana. Antić je, učestvujući na Srpskom zelenom forumu "Obnovljivi izvori energije (OIE) – između potreba i mogućnosti", istakao da je naša budućnost i obaveza prema deci, a ne prema međunarodnim institucijama, da se okrenemo obnovljivim izvorima energije, jer oni više nisu alternativa, već realnost. Ministar je objasnio da je naša proizvodnja iz obnovljivih izvora trenutno 21 odsto ukupne proizvodnje, ističući da država ulaže ogromne napore u dalji razvoj "zelene energije".

Investirati u obnovljive izvore energijeMinistar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić ukazao je danas na to da je neophodno povećati ulaganja u "zelenu energiju", naglasivši da je naša zemlja do sada uložila 200 miliona evra u gradnju filtera za smanjenje štetnih gasova iz elektrana.

Antić je, učestvujući na Srpskom zelenom forumu "Obnovljivi izvori energije (OIE) – između potreba i mogućnosti", istakao da je naša budućnost i obaveza prema deci, a ne prema međunarodnim institucijama, da se okrenemo obnovljivim izvorima energije, jer oni više nisu alternativa, već realnost.

Ministar je objasnio da je naša proizvodnja iz obnovljivih izvora trenutno 21 odsto ukupne proizvodnje, ističući da država ulaže ogromne napore u dalji razvoj "zelene energije".

Prema njegovim rečima, od ukupno 1.092 megavata zelene energije, 500 megavata se proizvodi iz energije vetra, a ostalo iz biomase, gasa, solarne i hidroenergije.

On je podsetio na to da je u Srbiji u poslednjih nekoliko godina izgrađena 61 mini-hidrocentrala, ukupno instalisane snage 40 megavata, 103 solarne elektrane, dve vetroelektrane i pet elektrana na biogas.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik