Vujanović potpisao zakon o "švajcarcima"

Bez autora
Sep 18 2016

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović juče je potpisao izmjene i dopune Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima u eure koji su poslanici usvojili prije deset dana. Predsjednik je to uradio samo nekoliko dana nakon što su ga iz austrijske Adiko banke (bivše HAAB) koja je davala ove kredite, dopisom upozorili da su zabrinutu zbog zakona koji je usvojio parlament i najavili da će tražiti odštetu i međunarodnu arbitražu. Zakon koji je u ime 39 poslanika podnio poslanik DF-a Nebojša Medojević omogućava i svim građanima koji imaju kredite kod faktoring kompanije Heta ili su ih otplatili prije vremena da mogu da ih konvertuju po kamatnoj stopi od 8,2 odsto godišnje.

Vujanović potpisao zakon o "švajcarcima"Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović juče je potpisao izmjene i dopune Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima u eure koji su poslanici usvojili prije deset dana.

Predsjednik je to uradio samo nekoliko dana nakon što su ga iz austrijske Adiko banke (bivše HAAB) koja je davala ove kredite, dopisom upozorili da su zabrinutu zbog zakona koji je usvojio parlament i najavili da će tražiti odštetu i međunarodnu arbitražu.

Zakon koji je u ime 39 poslanika podnio poslanik DF-a Nebojša Medojević omogućava i svim građanima koji imaju kredite kod faktoring kompanije Heta ili su ih otplatili prije vremena da mogu da ih konvertuju po kamatnoj stopi od 8,2 odsto godišnje.

Dogovor oko ovog zakona je postignut nakon što je Medojević prihvatio korigovane amandmane DPS-a. Sastavni dio zakona postao je amandman DPS-a, koji se odnosi na to da se klijentima ne obračunava zatezna kamata. Dogovoreno je i da Heta ne može obračunavati kamatu.Adiko banka koja je nezadovoljna usvojenim zakonom, najavila da će tužiti državu Crnu Goru i tražiti međunarodnu arbitražu zbog pretrpljene štete.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik