Pozitivan pomak u poslovnom okruženju u Srbiji

Bez autora
Sep 20 2016

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je u poslovnom okruženju u našoj zemlji napravljen značajan pomak, o čemu govori podatak da je u prvih osam meseci ove godine broj otvorenih preduzetničkih radnji veći za 71,3 odsto nego u istom periodu prethodne godine.Brnabić je, na konferenciji Američke privredne komore "Četvrto prolazno vreme", istakla da je u istom periodu takođe manje odjavljenih preduzetnika i to za približno 26 odsto. Ona je naglasila važnost ovakvih pokazatelja, jer govore u prilog tome da preduzetnici ne beže u sivu zonu, da nemamo odliv iz legalnog u sivu zonu.

Pozitivan pomak u poslovnom okruženju u SrbijiMinistar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je u poslovnom okruženju u našoj zemlji napravljen značajan pomak, o čemu govori podatak da je u prvih osam meseci ove godine broj otvorenih preduzetničkih radnji veći za 71,3 odsto nego u istom periodu prethodne godine.

Brnabić je, na konferenciji Američke privredne komore "Četvrto prolazno vreme", istakla da je u istom periodu takođe manje odjavljenih preduzetnika i to za približno 26 odsto.

Ona je naglasila važnost ovakvih pokazatelja, jer govore u prilog tome da preduzetnici ne beže u sivu zonu, da nemamo odliv iz legalnog u sivu zonu.

Brnabić je poručila da u svom resoru ima tri prioriteta, a to su elektronska uprava, puna implementacija dva zakona – o opštem upravnom postupku i o inspekcijskom nadzoru, kao i formiranje Akademije za javnu upravu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik