U Križevcima se otvara bioplinara

Bez autora
Sep 25 2016

U Gregurevcu pokraj Križevaca u petak se puštaju u pogon bioplinska postrojenja Bioplinara Organica Kalnik 1 i Bioplinska elektrana Orehovec. Vrijednost te investicije tvrtke Energija biotoplina je 93 milijuna kuna, a sastavni je dio investicijskog ciklusa vrijednog 261 milijun kuna. To su prva dva od ukupno šest bioplinskih postrojenja planiranih u predviđenom investicijskom ciklusu. Uz postrojenje u Gregurovcu sagrađena je upravna zgrada, gdje je već zaposleno 20 ljudi, tvrtka Energija bioplina ugovorila je angažman 150 poljoprivrednika kooperanata za isporuku sirovine. S dovršetkom svih šest bioplinskih postrojenja i popratnih projekata očekuje se da će posao dobiti ukupno 100 stanovnika toga nerazvijenog kraja.

U Križevcima se otvara bioplinaraU Gregurevcu pokraj Križevaca u petak se puštaju u pogon bioplinska postrojenja Bioplinara Organica Kalnik 1 i Bioplinska elektrana Orehovec.

Vrijednost te investicije tvrtke Energija biotoplina je 93 milijuna kuna, a sastavni je dio investicijskog ciklusa vrijednog 261 milijun kuna. To su prva dva od ukupno šest bioplinskih postrojenja planiranih u predviđenom investicijskom ciklusu. Uz postrojenje u Gregurovcu sagrađena je upravna zgrada, gdje je već zaposleno 20 ljudi, tvrtka Energija bioplina ugovorila je angažman 150 poljoprivrednika kooperanata za isporuku sirovine. S dovršetkom svih šest bioplinskih postrojenja i popratnih projekata očekuje se da će posao dobiti ukupno 100 stanovnika toga nerazvijenog kraja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik