Saradnja sa Albanijom na infrastrukturnim projektima

Bez autora
Sep 26 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Albanije u Srbiji Iljirom Boćkom o regionalnom povezivanju i realizaciji infrastrukturnih projekata. Mihajlović i Boćka su, uoči posete premijera Albanije Edija Rame Srbiji u oktobru, razmatrali unapređenje bilateralne saradnje, gde je od velikog značaja projekat izgradnje autoputa Niš–Merdare–Priština–Tirana–Drač. Mihajlović je, s tim u vezi, rekla da bi naredne godine trebalo da bude završena izrada projektne dokumentacije za deonicu od Niša do Prištine, nakon čega bi trebalo da počnu razgovori o modelu finansiranja gradnje. Takođe, kako je dodala, očekuje se da uskoro bude usaglašen sporazum između Srbije i Albanije o međunarodnom drumskom prevozu putnika i stvari, koji će doneti viši stepen liberalizacije u ovoj oblasti.

Saradnja sa Albanijom na infrastrukturnim projektimaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Albanije u Srbiji Iljirom Boćkom o regionalnom povezivanju i realizaciji infrastrukturnih projekata.

Mihajlović i Boćka su, uoči posete premijera Albanije Edija Rame Srbiji u oktobru, razmatrali unapređenje bilateralne saradnje, gde je od velikog značaja projekat izgradnje autoputa Niš–Merdare–Priština–Tirana–Drač.

Mihajlović je, s tim u vezi, rekla da bi naredne godine trebalo da bude završena izrada projektne dokumentacije za deonicu od Niša do Prištine, nakon čega bi trebalo da počnu razgovori o modelu finansiranja gradnje.

Takođe, kako je dodala, očekuje se da uskoro bude usaglašen sporazum između Srbije i Albanije o međunarodnom drumskom prevozu putnika i stvari, koji će doneti viši stepen liberalizacije u ovoj oblasti.

Ambasador Boćka je čestitao Mihajlović na reizboru za potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uz očekivanje da će biti nastavljen trend unapređenja bilateralnih odnosa koji postoji već dve godine, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik