EP HZHB: Ugovor sa konzorcijem PSI AG i Končar vrijedan 4,3 miliona eura

Bez autora
Sep 28 2016

Ugovor za nabavu i implementaciju SCADA/DMS/OMS sistema za daljinsko vođenje distributivnih elektroenergetskih kapaciteta u Distribuciji električne energije Javnog preduzeća Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar vrijedan 4,3 miliona eura sklopljen je jučer između Elektroprivrede HZHB i njemačko-hrvatskog konzorcija PSI AG i Končar– Inženjering za energetiku i transport. Konzorcij koji čine njemački PSI AG i hrvatski Končar– Inženjering za energetiku i transport kao najpovoljniji ponuditelj dobio je navedeni posao nakon raspisanog međunarodnog natječaja. Jučer su ugovor potpisali u ime Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar generalni direktor mr.sc. Marinko Gilja, a u ime konzorcija Wolfgang Fischer, predsjednik Uprave njemačkog PSI AG i Guido Remmers.

EP HZHB: Ugovor sa konzorcijem PSI AG i Končar vrijedan 4,3 miliona euraUgovor za nabavu i implementaciju SCADA/DMS/OMS sistema za daljinsko vođenje distributivnih elektroenergetskih kapaciteta u Distribuciji električne energije Javnog preduzeća Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar vrijedan 4,3 miliona eura sklopljen je jučer između Elektroprivrede HZHB i njemačko-hrvatskog konzorcija PSI AG i Končar– Inženjering za energetiku i transport.

Konzorcij koji čine njemački PSI AG i hrvatski Končar–Inženjering za energetiku i transport kao najpovoljniji ponuditelj dobio je navedeni posao nakon raspisanog međunarodnog natječaja.

Jučer su ugovor potpisali u ime Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar generalni direktor mr.sc. Marinko Gilja, a u ime konzorcija Wolfgang Fischer, predsjednik Uprave njemačkog PSI AG i Guido Remmers.

Ovim složenim projektom koji uključuje isporuku i provedbu računarskog sistema daljinskog vođenja (SCADA/DMS/OMS) omogućit će se u svakom trenutku daljinski nadzor i upravljanje srednjonaponskom mrežom i postrojenjima distributivnog elektroenergetskog sistema EPHZHB-a.

Nadogradnjom postojeće optičke mreže i izgradnjom digitalne radio-mreže omogućit će se povezivanje s centralnim računarskim sistemom u dispečerskom centru EPHZHB-a, što će omogućiti automatizirani sistem vođenja distribucijskih energetskih postrojenja.

Ovaj ugovor podrazumijeva projektiranje, isporuku i inženjering sistema automatizacije i telekomunikacijskih podsistema, te inženjering na SCADA/DMS/OMS sistemu, kao i isporuku licenci i programske opreme centralnog SCADA/DMS/OMS sistema. Projekt je dijelom finansirala KfW banka.

Planirani početak produkcijskog rada je kraj 2019. godine, čime će JP Elektroprivreda HZH HB umnogome modernizirati svoje kapacitete i poboljšati ukupno poslovanje, prenosi Indikator.ba.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik