Saradnja sa EIB na projektima u oblasti transporta

Bez autora
Sep 29 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas sa novim direktorom predstavništva Evropske investicione banke za zapadni Balkan Dubravkom Negre. Na sastanku je razgovarano o finansiranju modernizacije pruge Niš–Dimitrovgrad, izgradnji autoputa Niš–Merdare–Priština, kao i o ostalim projektima u Srbiji u oblasti transporta. U tom smislu, bilo je reči o kreditu Evropske investicione banke (EIB) za učešće u finansiranju modernizacije pruge Niš–Dimitrovgrad, koja će, pored sredstava te banke, biti finansirana i iz grantova, a delom i iz budžeta Republike Srbije. Najavljena je i saradnja na izgradnji deonice autoputa od Niša do Merdara, za koju se očekuje da će idejni projekat biti gotov u toku 2017. godine.

Saradnja sa EIB na projektima u oblasti transportaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas sa novim direktorom predstavništva Evropske investicione banke za zapadni Balkan Dubravkom Negre.

Na sastanku je razgovarano o finansiranju modernizacije pruge Niš–Dimitrovgrad, izgradnji autoputa Niš–Merdare–Priština, kao i o ostalim projektima u Srbiji u oblasti transporta.

U tom smislu, bilo je reči o kreditu Evropske investicione banke (EIB) za učešće u finansiranju modernizacije pruge Niš–Dimitrovgrad, koja će, pored sredstava te banke, biti finansirana i iz grantova, a delom i iz budžeta Republike Srbije.

Najavljena je i saradnja na izgradnji deonice autoputa od Niša do Merdara, za koju se očekuje da će idejni projekat biti gotov u toku 2017. godine.

Mihajlović je upoznala Negre i sa dinamikom realizacije svih projekata koje EIB finansira u železničkoj i putnoj infrastrukturi, kao i o dinamici povlačenja tranši odobrenih kredita.

Ona je, s tim u vezi, poručila da će Vlada Srbije biti još aktivnija kako bi se zacrtana dinamika u realizaciji projekata ostvarila, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik