Split postaje centar maslinarskog svijeta

Bez autora
Sep 29 2016

Za manje od mjesec dana Split će postati centar cijelog maslinarskog globusa! U gradu pod Marjanom, u centru Dalmacije će se od 10. do 14. listopada okupiti najveći svjetski maslinarski autoriteti na VIII Internacionalnom maslinarskom simpoziju (VIII International Olive Symposium) te u splitskom hotelu "Lav" u Podstrani raspravljati o najvažnijim temama i najnovijim otkrićima važnima za maslinarstvo i uljarstvo na svijetu. Kako piše Slobodna Dalmacija, dolaze znanstvenici sa najčuvenijih svjetskih instituta i sveučilišta, iz Cordobe u Španjolskoj, s Davis sveučilišta u Kaliforniji, iz Italije Perrugie, Barija, Pise, iz Argentine, Grčke, Južnoafričke republike, Irana, Maroka, Jordana, Albanije, Slovenije, Republike Koreje, Australije... Najveće znalce maslinarstva šalje 30 zemalja s kraja na kraj svijeta.

Split postaje centar maslinarskog svijetaZa manje od mjesec dana Split će postati centar cijelog maslinarskog globusa! U gradu pod Marjanom, u centru Dalmacije će se od 10. do 14. listopada okupiti najveći svjetski maslinarski autoriteti na VIII Internacionalnom maslinarskom simpoziju (VIII International Olive Symposium) te u splitskom hotelu "Lav" u Podstrani raspravljati o najvažnijim temama i najnovijim otkrićima važnima za maslinarstvo i uljarstvo na svijetu.

Kako piše Slobodna Dalmacija, dolaze znanstvenici sa najčuvenijih svjetskih instituta i sveučilišta, iz Cordobe u Španjolskoj, s Davis sveučilišta u Kaliforniji, iz Italije Perrugie, Barija, Pise, iz Argentine, Grčke, Južnoafričke republike, Irana, Maroka, Jordana, Albanije, Slovenije, Republike Koreje, Australije... Najveće znalce maslinarstva šalje 30 zemalja s kraja na kraj svijeta.

Simpozij će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Slobodna Dalmacija i njena Maslina, najčitaniji i najutjecajniji maslinarski časopis u svim zemljama istočne obale Jadrana, su medijski pokrovitelji ovog velikog svjetskog maslinarskog događaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik